Foto: Vladimir Đoković
Društvo

PANČEVO, BELO POSLE VEJAVICE: Sunce so i mehanizacija rasčistili gradske ulice

Pančevo, Uto, 27/02/2018 - 15:19
Vladimir Đoković

 

 

Zimska služba Grada Pančeva juče i sinoć je posledice vejavice uglavnom sanirala na pravcima ka naseljenim mestima pa su glavne gradske ulice sve do kasnih prepodnevnih sati u utorak bile ubedljivo bele. Ovo obrazloženje moglo se čuti na danas održanoj sednici gradskog štaba za vanredne situacije.

Saobraćaj je bio otežan, zabeležena je i jedna saobraćajna nesreća sa jednim lakše povređenim licem, gradski prevoz je kasnio i do 15 minuta, a četvoro beskućnika je smešteno u toplinu i pažnju Gerontološkog centra.

I dok je zimska služba, što je posao poveren firmi “Sremput”, u četvrtom stepenu noćas radila na čišćenju puteva ka naseljenim, a osim ka Dolovu ovog puta bilo je kritično i između Starčeva i Omoljice, radnici Higijene i Zelenila čistili su i noćas i danas svoje prioritet. Uz korišćenje svoje mehanizacije dakako.

Higijena je noćas imala angažovanih 20 radnika a danas 26 i to sa 4 radne mašine, dok je u Zelenilu od ponedeljka uveče angažovano 43 radnika sa 7 radnih mašina. Uz četiri “velika kamiona” sa raonicima koji istovremeno i posipaju so “Sremputa” i manjeg putarskog vozila (a posle im se priključio i peti kamion) – to je bila sva sila kojom je Pančevo reagovalo na sneg.

Agregata i soli je bilo dovoljno a grad Pančevo nije ni nabavljao kalijum hlorid koji radi posao kad so na temeraturama nižim od -5 više ne deluje.

Kako je danas rečeno svi gradski inspektori i komunalni policajci su na terenu kontrolišu da li su trotoari očišćeni ispred kuća i privatnih objekata. Gde nije – apeluju da se uzme lopada u ruke. Ukoliko bude bilo potrebe narednih dana će biti i  kažnjava. Istovremeno pravi se spisak objekata u kojima niko ne živi ili su staračka domaćinstva – pa će tu trotoare čistiti Higijena.

Ovog puta iz Vodovoda je apel redovan za niske temperature: zaštitite i ušuškajte svoje vodomere da ne bi na jakom mrazu stradali. Ako već niste.

Dan bez vetra i padavina, sunčan, omogućio je da već ranih poslepodnevnih sati vidimo da su glavne ulice Pančeva asfaltirane. Proradila je i ranije bačena so, a i mehanizacija zimske službe se sa puteva ka selima vratila u grad.

 

 Marketing

Najnovije vesti