Društvo

PANČEVO: Da li ste napunili telefon na „Pametnoj klupi"?

Pančevo, Uto, 06/06/2017 - 08:26
Aleksandar Stojković

U ponedeljak 5. juna Pančevcima su gradonačelnik Saša Pavlov i gradska većnica zadužena za oblast zaštite životne sredine predstavili „Pametnu klupu". Klupa je našla svoje mesto na platou ispred Gradske uprave, a reč je o pokušaju da se „intenziviraju aktivnosti u cilju zaštite životne sredine". Ovakvo odmorište imaju i Beogad i Niš. 

Petrosolar klupa preko solarnih panela proizvodi energiju koja služi za punjenje mobilnih telefona, a pride ima još LED rasvetu i wifi ruter. Za sada. USB priključaka ima, kabl za android uređaje možete pozajmiti u Gradskoj upravi kod portira), a kabl za punjenje iphone uređaja za sada ćete morati sami da obezbedite.

Za izradu „Pametne klupe" potrošeno je 300 000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz Fonda za zaštitu životne sredine. Wifi ruter je donacija MTS-a.

”Pametnu klupu” je realizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine na predlog Katarine Banjai, većnice zadužene za ekologiju. Proizvođač i montažer je firma ”Petro-Mont” iz Novog Sada uz saglasnost Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva i podršku JKP ”Zelenila”, a logistiku neophodnu za konekciju mobilnih uređaja je obezbedio MTS.

 Marketing

Najnovije vesti