• Pančevo dobija saobraćajni poligon za edukaciju dece

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sa početkom nove školske godine đaci u Pančevu imaće priliku da vežbaju i uče o bezbednosti u saobraćaju i saobraćajnim pravilima kroz simulaciju na poligonu posebno izrađenom i nabavljenom u cilju edukacije dece.

    Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva sproveo je nabavku montažno-demontažnog poligona koji je namenjen deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Cilj poligona biće da se deca obuče da u kontrolisanim i bezbednim uslovima nauče osnovna pravila u saobraćaju. Polazak u prvi razred predstavlja za neku decu prvi put samostalno odlaženje od kuće do škole, gde će oni sami morati da prelaze preko pešačkog prelaza i da poštuju pravila u saobraćaju. U ovim uslovima, ovaj poligon će im omogućiti da sve to nauče, a da tom prilikom budu bezbedni i pod nadzorom stručnjaka, kaže mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva za obrazovanje i članica Komiteta za bezbednost saobraćaja.

    – Poligon će biti postavljen najkasnije do 15. septembra u OŠ „Branko Radičević”. Ta škola je odabrana zato što je jako važno da postoji mogućnost da poligon, koji će biti u školskom dvorišu, bude adekvatno obezbeđen. Škola ima školsko dvorište i domara koji će voditi računa o poligonu. U drugom polugodištu, kada to vreme bude dozvolilo, poligon će biti prenet u neku drugu osnovnu školu. Poligon će moći da koriste deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u okolini škole ‚‚Branko Radičević“, dakle, vrtići koji su u blizini moći će da koriste u dogovoru sa školom taj poligon, tako da će jedna veća grupa dece moći da se edukuje, ističe Tatjana Božić.

    Ranko Marčetić iz Agencija za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva i član Komiteta za bezbednost saobraćaja napominje da će na poligonu biti odrađeno 11 lekcija, i u okviru toga, između ostalog, i prelazak preko ulice sa pešačkim prelazom, sa semaforom preko dve trake, prelazak biciklističke staze, pravilno prelaženje preko kružnog toka, prelazak preko železničke pruge i obilazak prepreka na samom trotoaru.

    – Prvi krug predavanja deci održaće tim edukatora koji su obučeni za to da se deci najlakše prenese znanje, a naša ideja je da se nastavnici tehničkog obrazovanja uglavnom obuče za rad sa decom. Dakle, imaćemo prvu grupu koja će da edukuje decu, ali i naše nastavnike koji će kasnije prenositi znanje deci, kaže Ranko Marčetić.

    Sa početkom nove školske godine đaci u Pančevu imaće priliku da vežbaju i uče o bezbednosti u saobraćaju i saobraćajnim pravilima kroz simulaciju na poligonu posebno izrađenom i nabavljenom u cilju edukacije dece.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]