Društvo

PANČEVO: Grad donosi novu odluku o splavovima na Tamišu

Pančevo, Pet, 16/02/2018 - 09:18
Vladimir Đoković


Odluka o određivanju delova obale i vodnog prostora reke kojom se određuju zone postavljanja plovnih objekata, vrste i gabariti splavova kao i njihov tačan broj,  i uslovi na koji se mogu postaviti uz gradsku obalu Tamiša. Odluka dobila saglasnost “Voda Vojvodine” kao i Gradskog veća Pančeva pa će o njoj odlučivati odbornici Skupštine grada Pančeva.

Predlogom odluke utvrđuje se postojanje zona za postavljanje ugostiteljskih objekata na vodi, zona za pontone i privezišta za čamce i zone za splav – kućice za odmor. Za ugostiteljske splavovi, privredne objekte, opredeljuje se deo obale u dužini većoj od 400 metara gradske obale Tamiša i to od denivelacije donjeg keja do silazne rampe naspram ulice Bate Mihailovića. U toj zoni predviđa se mogućnost postavljanje tri vrste ugostiteljskih splavova: čiji su osnovi maksimalno 100, 150 i 250 metara kvadratnih.

Prema predlogu odluke pontoni  biće postavljani kod amfiteatra na Tamišu, kod gradske plaže, prekoputa Veslačkog kluba i kod Brodoremonta. A mesta za privezišta za čamce su kod Veslačkog kluba, kod silazne rampe iz ulice Bate Mihailovića i u prostoru amfiteatra.

Splav kućice za odmor mogu imati osnov od najviše 50 kvadatnih metara, i moraju biti jednoetažne. Zona za njihovo postavljanje je od kraja uzvišenog dela donjeg keja do silazne rampe iz ulice Bate Mihailovića.

Pored zona obale, predlogom odluke se utvrđuje i procedura postavljanja plutajućih objekata na vode Tamiša. Uz ispunjenje više uslova dozvolu za postavljanje na kraju donosi nagležni gradski sekretarijat.

Vlasnici plutajućih objekata postavljenih bez odobrenja za postavljanje moraće ih ukloniti po nalogu komunalnog inspektora. Takođe će se havarisani, napušteni, potopljeni i nasukani plutajući objekti uklanjati po nalogu komunalnog inspektora.
MarketingNajnovije vesti