Društvo

PANČEVO: Gradonačelnik uručio prvih 60 penzionerskih kartica. Ostatak će se odštampati do kraja aprila

Pančevo, Uto, 03/04/2018 - 14:29
Aleksandar Stojković

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, danas je u Maloj sali Gradske uprave Pančeva uručio prvih 60 penzionerskih kartica našim sugrađanima – penzionerima. Kao dokaz da su penzioneri, stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice. Kartice će izrađivati PIO fond i biće besplatne.

- Kartica treba da obezbedi bezbednije korišćenje vaših ličnih podataka. Do sada ste, da biste ostvarili svoje povlastice, morali da nosite penzioni ček ili rešenje, a sada ćete to moći da ostvarite prostim prikazom ove penzionerske kartice, rekao je Pavlov prilikom uručenja kartica.

Gradonačelnik je pozvao i sve ustanove, institucije i privredne organizacije da se priključe ovakvoj akciji i omoguće, u većem obimu, upotrebu penzionerskih kartica – da uvaže finansijsku specifičnost i stanje u kome se naša penzionerska populacija nalazi.

Direktorka pančevačke filijale PIO fonda, Saša Drčelić, naglasila je da su penzionerske kartice uvedene da bi se pre svega zaštitili podaci o penzionerima, s obziorom na to da na penzionim čekovima postoje razni lični podaci koji su pokazivanjem čeka dostupni i osobama kojima ne bi trebalo da budu dostupni i koja bi to mogla zloupotrebiti.

 

penzionerske_kartice_2.jpg

 

Od direktorke Drčelić smo saznali i da pančevačka filijala PIO fonda ima oko 44000 korisnika penzija.

- Na ovoj kartici postoji samo ime i prezime i filijala u kojoj osoba prima penziju, kao i broj našeg kol centra, rekla je Saša Drčelić.

Direktorka pančevačke filijale PIO fonda je, takođe, pozvala i predstavnike Grada da razmisle o tome kako bi mogli da izađu u susret penzionerima i da im daju određene pogodnosti.

- Ali da to ne bude nešto trenutno, nego da to bude naš način života. Da brinemo o tome kakve ćemo benefite omogućiti penzionerima, na osnovu toga što je penzioner i što je tu penziju zasluženo ostvario, rekla je direktorka Drčelić.

Prvih 60 kartica je podeljeno, a sve ostale kartice, za one koji primaju penziju preko banke deliće se u prostorijama Filijale, dok će svi oni koji penziju dobijaju na kućnu adresu, kartice dobijati takođe na kućnu adresu.

Svaki penzioner uz karticu dobiti i obaveštenje od Fonda čemu je kartica namenjena, kako je mogu koristiti, kome da se obrate u slučaju da je izgube i slične korisne informacije

Kartice bi za sve korisnike trebalo da budu odštampane do kraja aprila, a direktorka pančevačke filijale PIO fonda je rekla da će se službennici PIO fonda potruditi da one budu što pre uručene korisnicima.

 Marketing

Najnovije vesti