• PANČEVO: Gradski antikorupcijski plan do 30. juna?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Agencija za borbu protiv korupcije je, u skladu s obavezom iz Akcionog plana za Poglavlje 23 uz podršku Stalne konferencije gradova i opština izradila i objavila Model lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za jedinice lokalne samouprave.

    “Model je izrađeni na osnovu Analize uzroka i pojavnih oblika korupcije na pokrajinskom nivou i Analize uzroka i pojavnih oblika korupcije na lokalnom nivou, takođe u skladu s obavezom iz Akcionog plana za Poglavlje 23. “ – objavila je državna a nezavisna Agencija za borbu protiv korupcije.

    Za ove aktivnosti na donošenju LAP-a postoji i rok.

    “Skupštine svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji, takođe u skladu s Akcionim planom za Poglavlje 23, treba da do 30. juna 2017. godine usvoje svoje antikorupcijske planove i obezbede efikasan mehanizam sprovođenja i praćenja sprovođenja ovih dokumenata kroz obrazovanje stalnog radnog tela, u skladu s ovim modelima.” – navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

    “Radimo na tome. Rešenja za formiranje tima koji će se donošenjem plana baviti su u pripremi. Rok jeste do kraja juna dokument će se pojaviti na Gradskom veću odnosno Skupštini grada” – izjavila je zamenica načelnika Gradske uprave Danijela Raketić.

    Kroz donošenje lokalnih antikorupcijskih planova planirano je i formiranje lokalnih antikorupcijskih foruma. U čitavom procesu pored gradskih vlasti traži se i učešće nevladinih odnosno organizacija civilnog društva, odnosno udruženja građana sa teritorije lokalne zajednice. U našem slučaju teritorije grada Pančeva. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]