• PANČEVO: Gradsko veće dalo saglasnost za satelitsko snimanje mreže vodosnabdevanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Članovi Gradskog veća Pančeva su se saglasili sa “predlogom Ugovora o finansiranju projekta – Satelitski monitoring i otkrivanje curenja vode i mikrolociranje terenskih gubitaka na mreži za vodosnabdevanje na teritoriji grada Pančeva, opštine Kovin i opštine Kovačica”. Kako je objašnjeno, na ovaj projekat zajedno sa snimanjem stanja iz satelita, trebalo bi da bude potrošeno 120.000 evra bez PDV-a. Regionalna razvojna agencija, kako je rečeno, iz donatorskih sredstava bi trebalo da obezbedi 60.000 evra, a drugih 60.000 evra trebalo bi da obezbede Pančevo, Kovin i Kovačica.

    Za posao se najavljuje otvorena javna nabavka.

    Gradonačelnik Saša Pavlov je objasnio da bi bilo neodgovorno da, pošto je razvojna agencije obezbedila finansiranje od donatora, lokalna samouprava odbije da učestvuje u ovom projektu. Snimanje mreže za vodosnabdevanje iz satelita ocenio je kao korisno kako bi se zatim preduzele radnje na smanjivanju troškova u vodosnabdevanju.

    Kako se moglo čuti u pitanju je jednokratno snimanje mreže za vodosnabdevanje.

    Članovi Gradskog veća Pančeva su se saglasili sa “predlogom Ugovora o finansiranju projekta – Satelitski monitoring i otkrivanje curenja vode i mikrolociranje terenskih gubitaka na mreži za vodosnabdevanje na teritoriji grada Pančeva, opštine Kovin i opštine Kovačica”. Kako je objašnjeno na ovaj projekat, zajedno sa snimanjem stanja iz satelita, trebalo bi da bude potrošeno 120.000 evra bez PDV-a. Regionalna razvojna agencija iz donatorskih sredstava bi trebalo da obezbedi 60.000 evra kako je rečeno “iz donatorskih sredstava” a drugih 60.000 evra trebalo bi da obezbede Pančevo, Kovin i Kovačica. Za posao se najavljuje otvorena javna nabavka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]