• PANČEVO: Gradsko veće donelo 49 odluka – sednica Skupštine grada za 7 dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradsko veće na sednici održanoj u subotu odlučivalo je o 49 tačaka dnevnog reda. Sve odluke donetu su bez rasprave – jednoglasno. Bilo je prisutno 8 članova Gradskog veća.

    Grad Pančevo do kraja godine ima zakonsku obavezu da donese odluku o budžetu za sledeću godinu. O tome odlučuje skupština grada za čije redovno zakazivanje je neophodno 7 dana. Subotnje zasedanje Gradsko veća zato je i započeto usvajanjem predloga budžeta za 2019. godinu.

    Kako je objašnjeno budžet za sledeću godinu iznosiće 5 milijardi i 79 miliona dinara i manji je za sto miliona dinara u odnosu na gradski budžet donet pre godinu dana. Nadležni su objasnili da je praksa da se budžet tokom godine uvećava rebalansima. Pa se očekuje da će tako biti i sa budžetom za 2019. godinu.

    Na subotnjoj sednici promenjen je niz planova gradskih ustanova i preduzeća za 2018. godinu. A odobravani su i planovi gradskih preduzeća za 2019. godinu. Obe vrste odluka čeka skupštinska rasprava i verifikacija.

    Utvrđeni su i predlozi izmena više gradskih odluka. A odlučeno je da se skupštini predlože i odluke o pojedinim urbanističko-planskim dokumentima.

    Do sednice skupštine grada moglo bi se očekivati još tačaka koje bi bile ponuđene odbornicima na raspravu i odlučivanje. Dnevni red Skupštine grada koja će po svoj prilici biti održana pred sam istek 2018. godine imaće više od 50 tačaka.

    Gradsko veće na sednici održanoj u subotu odlučivalo je o 49 tačaka dnevnog reda. Sve odluke donetu su bez rasprave – jednoglasno. A bilo je prisutno 8 članova Gradskog veća.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo