Društvo

PANČEVO: Gradsko veće jednoglasno da se oprosti više od 2 miliona porodici Marković

Pančevo, Ned, 11/06/2017 - 08:18
Vladimir Đoković

 

Članovi Gradskog veća odgovarajući na molbu porodice Marković prihvatili su da predlože otpis više od 2 miliona dinara javnih gradskih prihoda. Reč je o delu duga koji je nastao na osnovu sudskog procesa oko građevinskog zemljišta a koji je završen u korist gradskog budžeta.

Markovići su platili glavnicu i troškove i zatražili da im se oprosti kamata u iznosu od 2.156.289 dinara što će biti i učinjeno ako odluku Gradskog veća potvrdi i Skupština Grada Pančeva. Gradski placevi na kojima su Markovići imali pravo korišćenja odlukom gradskih organa oduzeti su uz naknadu još 1987. godine. I to u svrhu izgradnje saobraćajnica po urbanističkim planovima za naselje Strelište.

Posle 20 godina pošto saobraćajnice nisu izgrađene deo placeva Markovićima je vraćen. Usledila je parnica pred sudom između Markovića i Grada Pančeva zaključena pravosnažnom presudom 2013. godine. Od tada Markovići su kroz više isplata uspeli da plate sudske troškove i glavnicu a kamatu od izricanja presude do kraja 2016. godine tražili su da im zbog lošeg materijalnog položaja grad otpiše, što je Gradsko veće sada i prihvatiloMarketing

Najnovije vesti