Društvo

PANČEVO: Jutarnje vesti, 18. oktobar

Pančevo, Uto, 18/10/2016 - 07:17
Jelena Katana

PANČEVO – Danas je utorak, 18. oktobar. U našem gradu biće znatno oblačno vreme, tokom večeri i noći očekuje se kiša. Najviša dnevna temperatura 14 stepeni, najniža dnevna 8 stepeni. Duvaće jak vetar, jačine 8.3 m/s. 

Juče je u pančevačkom porodilištu rođeno pet devojčica i jedan dečak.

Protekle noći, u Službi hitne medicinske pomoći, pretežno su se javljali srčani bolesnici. Lekari su obavili 36 ambulantnih pregleda, i 12 kućnih poseta. Na području grada izvršeno je sedam transporta, a van grada 6 transporta (Beograd). 

ED „Pančevo" obaveštava potrošače da će danas, zbog planiranih radova na mreži, bez el. energije ostati: 

Starčevo

09:00-13:30  Maksima Gorkog od Proleterske do Petra Drapšina; Proleterska; Oslobođenja.

09:00-13:30  Vinogradska od Groblјanske do Banatske.

Pančevo 

08:30-14:30  Novoselјanski put – prosek posle Nadela sa leve strane (gledajući iz pravca Pančeva). 

Pobednicima likovnog konkursa na temu ,,Zalogaj po zalogaj" i ,,Piramida ishrane", koji je organizovan povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, danas, u 11 sati, u prostorijama Patronažne službe, biće podeljene vredne nagrade. 

Đački parlament Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo organizuju Humanitarni koncert danas, od 18.30 u sali Muzičke škole, namenjen deci iz Kačareva koja su prošle jeseni ostala bez roditelja. 

Karavan lepih umetnosti i multimedija, na kojem će, između ostalih, govoriti Branislav Lečić, biće održan večeras u 20 časova, u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.