• PANČEVO: Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno više od 200 radnih mesta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na pančevačkom Korzou danas je održan Sajam zapošljavanja. Četrdeset jedan poslodavac je ponudio više od 200 radnih mesta. Odziv Pančevaca je bio dobar, pa su se u uskom prolazu između štandova, gurali naši sugrađani svih starosnih kategorija.

    Prilikom otvaranja sajma, direktor pančevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Đorđe Lukač, skrenuo je pažnju na to da je u poslednjih godinu dana u Pančevu zaposleno 1250 ljudi.

    Prisutne su pozdravili i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga, Danijela Lončar i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

    – Poenta ovog sajma nije samo naći radno mesto i pokazati slobodna radna mesta, nego videti kakvi je kvalifikacionih struktura potrebns našim poslodavcima. Važno je da se izniveliše ponuda i potražnja, da dobijemo onu kvalifikacionu strukturu kakva je potrebna tržištu rada.

    Pavlov nije propustio priliku da kaže i kako je pre tri godine, kada je on preuzeo funkciju gradonačelnika, bilo 11000 nezaposlenih, a da ih danas ima 8600.

    – Sigurno je jedan dobar deo toga zasluga i lokalne samouprave koja stvara jedan adekvatan privredni ambijent. Tri hiljade ljudi je manje na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a da pri tome nije došla nijedna konkretna investicija, već širenjem domaćeg poslovanja i širenjem kapaciteta NIS-a, rekao je Pavlov.

    Govor gradonačelnika je nakratko bio prekinut povicima jednog našeg sugrađanina koji je glasno izrazio nezadovoljstvo nivoom investicija u gradu.

    Ponuđenih poslova je bilo raznih. Poslodavci su bili zainteresovani za stolare, prodavce, magacionere, programere, diplomirane pravnike, konsktruktore mašina, sobarice…  U ponudi se našlo i pet radnih mesta za invalide.

    Ivana Jaćimovski, diplomirani novinar, u potrazi je za poslom već duže vreme.

    – Do sada sam radila neke privremene poslove, nisam bila prijavljena, nisam bila zadovoljna. Meni je sad najbitnije da nađem posao na kome ću moći da ostanem duže vreme i poslodavca koji će da me prijavi. Nažalost, na sajmu nisam našla ništa za sebe ali nastavljam potragu. Mislim da će uskoro biti i u Beogradu sličan sajam pa ću pokušati i tamo, rekla nam je Ivana Jaćimovski.

    Aleksandra Jošić, koja je završila Visoku turističku školu na zaposlenje čeka dve godine.

    – Do sada sam imala povremene poslove, ali nisam našla posao u struci. Na sajmu sam konkurisalana deset radnih mesta, najviše iz oblasti turizma, kazala nam je Aleksandra.

    SMS fitnes je ponudio posao za dva operativna trenera.

    – Potrebno nam je da kandidati poznaju aerobik, pilates, funkcionalni trening, pretežno oni koji su završili DIF ili neki od kurseva pri DIF-u. Ovo je prvi put da se pojavljujemo na Sajmu zapošljavanja. Do sada smo dobili petnaestak prijava, obavestila nas je Mirjana Savkov iz SMS fitnesa.

    Potražnja je, kao i uvek kada je zaposlenje, u pitanju bila veća od ponude. Nadamo se da će bar jedan deo naših sugrađana ovim putem naći uhlebljenje. Za deo onih koji ovom prilikom to nisu uspeli ostaje nada da će posao dobiti kada se otvori fabrika velikog nemačkog investitora.

     

     

     

    Na pančevačkom Korzou danas je održan Sajam zapošljavanja. Četrdeset jedan poslodavac je ponudio više od 200 radnih mesta. Odziv Pančevaca je bio dobar, pa su se u uskom prolazu između štandova, gurali naši sugrađani svih starosnih kategorija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo