• Pančevo obeležava Dan planete zemlje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo će aktivno obeležiti Dan planete zemlje akcijama koje će biti održane 21. i 22. aprila. 

    Početak akcije je u petak 21.04.2017. od 18h do 21h u Gimnaziji „Uroš Predić“ koji će nam se predstaviti izložbom učeničkih radova na temu ekologija u holu škole i sajamom udruženja građana, a za kraj dana Gimzeleni će prirediti žurku.

    Na sam Dan planete Zemlje 22.04.2017. godine predviđena je sadnje drveta na Tamiškom keju u saradnji sa JKP „Zelenilo“ u 11:30h. Ovom prilikom će i Pančevac i svetski automobilista Dušan Borković posaditi drvo i na taj način poslati poruku svojim sugrađanima da obrate pažnju na važnost očuvanja planete. Od 12h predviđena je šetnja u gradskoj šumi koju je pripremilo Planinarko-ekološki klub „Soko“ i Branislav Rovčanin.

    Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. godine u SAD, nakon ekološke akcije, a obeležava se širom sveta od 1992. godine kada je na Konferenciji Ujedninjenih nacija o životnoj sredini u Rio de Žaneiru ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.

    Obeležavanje Dana planete Zemlje podrazumeva da svaki pojedinac svojim primerom, nekom svojom akcijom ili konkretnim delom doprinese očuvanju planete Zemlje, poput čišćenja smetlišta, sadnje drveća, vožnje bicikla umesto automobila, da se svi zajedno potrudimo da učinimo našu zemlju lepšom i boljom i ostavimo budućim pokoljenjima.

    Grad Pančevo će aktivno obeležiti Dan planete zemlje akcijama koje će biti održane 21. i 22. aprila. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo