Foto: KUD Stanko Paunović
Društvo

PANČEVO: Paunović najbolji u Srbiji!

Pančevo, Sre, 13/06/2018 - 08:43
Aleksandar Stojković

Dečji ansambl viših razreda KUD „Stanko Paunović" NIS RNP Pančevo nagrađen je zlatnom plaketom i proglapen za najbolji igrački anasambl na 13. Smotri folklornih ansambala Srbije koja je održana 9. juna u Valjevu. Ansambl se predstavio igrama iz Donje Jasenice u muzičkom aranžmanu Sorina Boljanca i koreografiji Dejana Trifunoviča i dobio najdišu ocenu na festivalu - 99 poena.

U kategoriji koreografisanog folklora predstavilo se  devetnaest  ansambala, koji su plasman obezbedili pobedama na regionalnim i pokrajinskim smotrama, koje su prethodnih nekoliko meseci održane širom naše zemlje. Smotru je organizovao Savez amatera Srbije, a učestvovali su dečiji ansambli iz: Beograda, Batočine, Vranja, Vladičing Hana, Sevojna, Stare Pazove, Leposavića, Rgotine, Jasenova, Valjeva, Šida, Užica, Bačke Topole, Kraljeva, Kobišnice, Čačka i Pančeva.

Tako je, posle uspešnih predstavljanja na gradskoj  i regionalnoj smotri, i osvajanja prvog mesta i specijelne nagrade za najbolji igrački ansambl na pokrajinskoj smotri, dečiji ansambl viših razreda KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP dopunio svoju bogatu riznicu još jednom zlatnom plaketom sa republičkih festivala.Marketing

Najnovije vesti