• PANČEVO: Potraživanja Vodovoda 549 miliona dinara – Petrohemija najveći dužnik

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Gradsko veće prihvatilo je izveštaj o poslovanju gradskog Vodovoda u prošloj godini. Kako je navedeno ukupna potraživanja ovog gradskog preduzeća su 549,1 milion dinara. I dok su građani na razmeđu 2016. i 2017. godine ukupno dugovali 310,8 miliona dinara, ukupan dug privrede iznosio je 238,3 miliona dinara.

     

    Gotovo 12 procenata duga privrede je imala Petrohemija – 65,5 miliona dinara. Opšta bolnica dugovala je 25,5 miliona, Industrija stakla 12,7, Vojvodina AD Starčevo 12 a fabrika sijalica Tesla – 10,8 miliona dinara.

     

    – Mi utužujemo koliko možemo. Među dužnicima ima zaštićenih firmi kao što je “Petrohemija” što nas suočava sa ograničenjima u načinu naplate. Postoje i dužnici koji su budžetski korisnici recimo bolnica, železnice, vojska. Vodovod je tu praktično u makazama što nije baš prijatno. Država bi morala da se uključi i pomogne. Ili da pojača davanja svojim budžetskim korisnicima ili da utiče na smanjenje potrošnje. Ima i velike potrošnje vode kod dužnika gde ne bi trebalo da bude velika. Praktično ukupni dugovi ne bi smeli da budu veći od trogodišnje potrošnje jer onda to utiče na poslovanje Vodovoda. Apelujemo na potrošače dužnike da ili racionalizuju potrošnju ili da nađu način da više i urednije plaćaju, objašnjava Aleksandar Radulović, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”.

     

    Pred novu 2017. godinu Trgoprodukt je dugovao 9,4 miliona dinara, fudbalski klub Dinamo – 6,7 miliona, a Infrastruktura Železnice Srbije – 6,6 miliona dok je dug gradskog ATP-a bio 5,7 miliona dinara.

     

    U zoni iznad 4 miliona dinara duga Vodovodu u tom trenutku bili su gradsko preduzeće Mladost, Mesopromet i Ministarstvo odbrane. Dok je dug Luke Dunav iznosio 3,3 miliona dinara. U zoni između 2 i 3 miliona dinara duga nalazili su se Minel prehrambena oprema, građevinsko preduzeće Kotež, Industrija stakla u stečaju i NICCO  Agrar.

     

    Dug između milion i dva dinara na razmeđu godina prema dokumentaciji Vodovoda imalo je 15 potrošača iz kategorije: privreda. Među njima i gradsko preduzeće Direkcija, pekarska industrija, Utva avionic, NIS, gerontološki centar….

    Ukupna potraživanja ovog gradskog preduzeća su 549,1 milion dinara. I dok su građani na razmeđu 2016. i 2017. godine ukupno dugovali 310,8 miliona dinara, ukupan dug privrede iznosio je 238,3 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo