• PANČEVO: Prijavite se za regresiranje troškova prevoza

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva povodom realizacije prava na regresiranje troškova prevoza učenika koji redovno pohađaju srednje škole na teritoriji drugog grada/opštine Južnobanatskog upravnog okruga, a prema kojima Javno komunalno preduzeće za prevoz putnika „Autotransport-Pančevo“ Pančevo nema redovne dnevne linije prema Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, obaveštava učenike/roditelje, o sledećem:

    – počev od 05. septembra, učenici, odnosno roditelji maloletnih učenika koji su početkom 2019. godini ostvarili pravo na regresiranje troškova prevoza trebe da dostave: 

    1. potvrde srednje škole o upisu i pohađanju redovne nastave učenika

    2. potvrde autobuskog prevoznika o visini mesečne učeničke karte za datu relaciju, kako bi im se navedeno pravo priznalo i u novoj školskoj 2019/2020. godini.

    Takođe, i svi zainteresovani učenici, odnosno roditelji maloletnih učenika, koji navedeno pravo nisu do sada ostvarili, kao i oni učenici koji su u novoj školskoj 2019/2020. godini tek upisali redovno pohađanje srednje škole na teritoriji drugog grada/opštine Južnobanatskog upravnog okruga, a prema kojima JKP „Autotransport-Pančevo“ Pančevo nema redovne dnevne linije, mogu, počev od 05. septembra da podnose zahtev za regresiranje troškova prevoza, sa odgovarajućom dokumentacijom.

    Pravo na regresiranje troškova prevoza utvrđuje se u formi potvrde i priznaje u visini od 50% od ukupne cene mesečne karte autobuskog prevoznika, čiju uslugu učenik koristi, a isplaćuje se dva puta godišnje, odnosno za svako polugodište, na kraju polugodišta, na službeni tekući račun roditelja, odnosno punoletnog učenika, otvoren po nalogu Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

    Navedene potrvde kao i novi zahtevi sa dokumentacijom podnose se u Uslužnom centru Gradske uprave grada Pančeva, u kancelariji broj 21.

    Obrazac zahteva može se preuzeti na sajtu grada Pančeva ili u Uslužnom centru.

    Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 308-871, a lice zaduženo za kontakt je Dragana Dačić u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

    Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva povodom realizacije prava na regresiranje troškova prevoza učenika koji redovno pohađaju srednje škole na teritoriji drugog grada/opštine Južnobanatskog upravnog okruga, a prema kojima Javno komunalno preduzeće za prevoz putnika „Autotransport-Pančevo“ Pančevo nema redovne dnevne linije prema Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva, obaveštava učenike/roditelje, o sledećem:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]