Akcija prikupljanja hrane
Akcija Udruženja „Prepoznaj u sebi" povodom Svetskog dana hrane

PANČEVO: Sakupljeno 280kg hrane za socijalno ugroženo stanovništo

Pančevo, Pon, 17/10/2016 - 08:26
Mirjana Marić Veličković
Proteklog vikenda, povodom 16. oktobra – Svetskog dana hrane, u Pančevu je organizovana akcija sakupljanja osnovnih životnih namirnica za socijalno ugroženo stanovništvo, u kojoj je po prvi put je učestvovala organizacija „Prepoznaj u sebi". Ovo Udruženje je u četiri prodajna objekta Delhaize kompanije – Maxi Strelište, Maxi Sodara, Veliki Maxi u ul. Svetog Save i Tempo u ul. Miloša Trebinjca, sakupljala namirnice za one kojima je pomoć potrebna.
 
– Sakupili smo oko 280kg hrane. S obzirom da su u fokusu naših aktivnosti deca i mladi, naša želja je od početka bila da sakupljeno prosledimo Domu za decu i mlade bez roditeljskog staranja „Spomenak" i Sigurnoj kući u Pančevu – rekao nam je Rade Mašić, predsednik udruženja Prepoznaj u sebi. 
 
Kako on navodi sugrađani su osim osnovnih životnih namirnica kao što su brašno, šećer, ulje, pirinač, so, donirali i razne vrste keksa, slatkiša, čokolade, konzervi, mleko, voće i povrće. Najspecifičinije donacije su bile kilogram krompira, 700gr pasulja, jedna pasta za zube i tri sapuna. 
 
– Želeo bih da se iskreno zahvalim našim sugrađanima, našim Pančevcima na svemu što su donirali i pokazali da imaju odgovornost i veliko srce za zajednicu u kojoj žive. Biće nam veliko zadovoljstvo da sakupljene namirnice odu u prave ruke, istakao je Mašić. 
 
U sredu 19. oktobra u 9 sati u Centru za socijalni rad „Solidarnost“, Filipa Višnjića 16, Pančevo biće predate sakupljene životne namirnice predstavnicima Sigurne kuće, za decu i mlade, žrtvama porodičnog nasilja.
 
Projekat sakupljanja hrane je započet 2015. godine u Beogradu. Na mesečnom nivou 1800 socijalno ugroženih lica je posredstvom 12 organizacija tj. koordinacijom Banke hrane Beograd, redovno dobijalo sveže voće i povrće iz 62 prodajna objekta Maxi i Tempo. U februaru 2016. projekat je proširen na teritoriju cele Srbije, a ove godine se akcija odvijala u 32 grada, koja obuhvataju preko 130 Maxi i Tempo prodajnih objekata. 
 
Više o akciji možete pronaći na Facebook stranici Udruženja Prepoznaj u sebi.


Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.