Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Tri dana velikih ispita za Osmake

Pančevo, Uto, 13/06/2017 - 09:52
Vladimir Đoković

Od srede do petka učenici završnog razreda osnovnih škola polažu ispite. Već u sredu srpski, u četvrtak matematiku a kombinovani test iz više predmeta je u petak. Od uspeha ostvarenog tokom školovanja i uspeha ostvarenog na završnim ispitima zavisiće i broj bodova koji će im omogućiti upis željene srednje škole.

 

Na teritoriji Grada Pančeva ukupno će 1132 osmaka polagati završni ispit. Broj mesta u pančevačkim srednjim školama je znatno veći – 1404. Ali ka pančevačkim srednjim školama gravitiraju i učenici okolnih opština pa i regiona.

U prvoj godini srednjih škola Pančeva ukupno je 51 obrazovni profil sa 1404 mesta za upis. Na teritoriji Grada Pančeva je 10 srednjih škola. Uključujući i muzičku, i baletsku i školu “Mara Mandić”.

 Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta