Društvo

PANČEVO: Upis u prvi razred od ponedeljka, 2. aprila

Izvor: 
Marina Dimitrić Ned, 01/04/2018 - 09:39

Upis učenika u prvi razred osnovne škole u Srbiji počinje u ponedeljak, 2. aprila. Osnovne škole u gradu i svih devet pančevačkih sela su spremne, saznajemo u Gradskoj upravi. U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine, podsećaju iz nadležnog ministarstva.

Upisi se vrše svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Roditelji pri upisu deteta u prvi razred osnovne škole treba da ponesu: izvod iz matične knjige rođenih (za dete); lekarsko uverenje o izvršenom zdravstvenom pregledu deteta i uverenje da je dete pohađalo pripremni predškolski program.

Ispitivanje deteta upisanog u školu vrše psiholog, odnosno pedagog škole na maternjem jeziku deteta, (primenom standardnih postupaka i instrumenata, preporučenih od nadležnog zavoda, odnosno ovlašćene stručne organizacije). Takođe, ispitivanje deteta može da se vrši i na maternjem jeziku, a ako ne postoje uslovi, škola angažuje prevodioca. 

Dalje, u školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, dete, odnosno, učenik, upisuje se na osnovu mišljenja interresorne komisije za procenu potrebe za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške, uz saglasnost roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika.

Za sva detaljnija obaveštenja o upisu deteta u prvi razred osnovne škole, roditelj se obraća najbližoj osnovnoj školi.

Upis će se realizovati tokom maja i juna.Marketing

Najnovije vesti