• PANČEVO: Više od 1000 prvaka od danas u školskim klupama (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Više od hiljadu pančevačkih mališana danas je pošlo u prvi razred.

    Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov u društvu članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje, Tatjane Božić i Srđana Polovine iz Agencije za saobraćaj Gradske uprave Pančevo, posetilli su danas prvake u Osnovnoj školi „Vasa Živković“ i poželeli im uspešan polazak u prvi razred i podelili im svetloodbojne prsluke i saobraćajne bukvare.

    – Ovo je za nas zaista lep dan kada započne polaskom đaka prvaka. Ja želim svim đacima-prvacima srećan polazak u školu, da steknu nezaboravna drugarstva, da im školsko doba ostane u lepom sećanju i naravno da mnogo toga nauče, rekao je ovom prilikom Saša Pavlov.

    Ove godine u Pančevu u prvi razred kreće 1170 prvaka. To je sličan broj kao i nekoliko godina unazad. Prema rečima Tatjane Božić, direktori su ove godine morali da primene pravilnik o broju učenika, pa su se pojavili tehnološki viškovi.

    – Odeljenje mora da ima 25 učenika da bi Ministarstvo prosvete to priznalo kao grupu gde radi jedan učitelj. Ranijih godina je moglo da se formira odeljenje i sa manje učenika, ali pravilnik je strog i ove godine je to moguće samo ako odeljenje ima 25 đaka, rekla je Tatjana Božić.

     

     

     

    Više od hiljadu pančevačkih mališana danas je pošlo u prvi razred.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo