Društvo

Pančevo: Za šest ustanova više od 60 miliona – Gerontološkom više od pola

Pančevo, Uto, 06/12/2016 - 12:22
Vladimir Đoković

Pročitajte tekst na mađarskom jeziku.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije objavila je da će sa više od 60 miliona dinara finansirati ulaganja u šest pančevačkih ustanova. 

– Polovinom godine raspisan je konkurs. Nije reč o sufinansiranju, nego o radovima koje će finansirati Republika. Za naših šest projekata izdvojeno je više nego za Novi Sad, a Pančevo je vojvođanska sredina koja je najviše dobila, ističe član gradskog veća Milenko Čučković.

Za zamenu podova u 40 soba, krečenje i gletovanje 82 sobe, sređivanje krova i oluka, kao i izolaciju fasade Gerontološki centar u Pančevu dobio je na ovom konkursu 34,7 miliona dinara. Dom „Srce" u Jabuci za energetsku sanaciju zgrade paviljona i stare upravne zgrade, kao i za zamenu krovnog pokrivača na jednoj od kuća dobio je 7,3 miliona dinara. Za različite vrste radova na ambulanti u Dolovu dobijeno je 7,1 milion dinara. Dom „Spomenak" za adaptaciju prostora dobio je 6,4 miliona dok je dom slepih „Zbrinjavanje” za rekonstrukciju krovnog pokrivača na dva objekta dobio 5,8 miliona dinara. Šesti dobitnik po ovom konkursu je Tehnička škola „23. maj”, i to za zamenu 40 prozora – 2,8 miliona dinara.

– Užurbano se radi na kompletiranju tehničke dokumentacije koju je Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije neophodno dostaviti do 31. decembra. Nadamo se da će realizacija ovih ulaganja početi već na proleće, zaključio je Milenko Čučković.

 

projekat_manjine.jpg


Najnovije vesti

PR

Pravilan odabir naočara

Osim koži, sunce tokom leta šteti i našim očima. Zato izlaganje sunčevoj svetlosti osim povoljnih efekata na organizam, može izazvati i niz kratkoročnih i dugoročnih posledica, te je neophodno da

Zabava

Još samo sedam dana do Exita!

Ovogodišnje EXIT Leto ljubavi uveliko je počelo, a od novog izdanja EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi deli nas još samo sedam dana! Ovogodišnji EXIT proslaviće 50 godina čuvenog Leta

Srbija

Dinar na maksimumu u ovoj godini

Dinar je prema evru jači za 1,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 2,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,8 posto.