• PANČEVO: Zašto se uklanjaju bandere iz starog gradskog jezgra?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iz dela starog gradskog jezgra Pančeva demontirane su bandere. Rasveta je uklonjena iz ulica Đure Jakšića i Nikole Đurkovića.

    Pozvali smo gradski Sekretarijat za investicije i saznali da će se u ovom delu grada ponovo snimati film. Prema onome što smo saznali u pitanju su film i serija Lazara Ristovkog, pod radnim nazivom „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“, po romanu Milovana Vitezovića „Čarape kralja Petra“.

    Režija ovog projekta, poverena je Petru Ristovskom. Priča o čuvenim vunenim čarapama u kojima je kralj umro inspirisala je glavnog glumca i producenta Lazara Ristovskog da, pripremajući seriju i film sedam godina, prikaže lik kralja Petra kao čoveka koji pati za svojom zemljom i koji se preispituje o neophodnosti žrtava nastalim tokom Velikog rata.

    Bandere će nakon snimanja filma, biti vraćene na svoje mesto.

    (Dopunjeno u 16.10) Posle objavljivanja ove vesti, oglasila se i Gradska uprava Pančeva sledećim saopštenjem:

    Za potrebe snimanja filma “Čarape kralja Petra” i uklanjanja stubova javnog osvetljenja, u periodu od 20. jula 2018. godine do 31. jula 2018. u ulicama: “Štrosmajerova”, “Vuka Karadžića”, “Ignjata Barajevca”, “Đure Jakšića”, “Nikole Đurkovića” i “Kosovske” u Pančevu, neće biti javnog osvetljenja.

    Mole se građani za strpljenje i saradnju kako bi sve proteklo u najboljem redu.

    Iz dela starog gradskog jezgra Pančeva demontirane su bandere. Rasveta je uklonjena iz ulica Đure Jakšića i Nikole Đurkovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo