Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo Foto: Narodni muzej Pančevo
Društvo

Pančevu mozaik - “Seoba Srba” stalno pred očima

Pančevo, Sub, 31/12/2016 - 09:50
Vladimir Đoković

Veliki skupštinsku salu u zgradi gradske uprave uskoro bi trebalo da krasi umetnički mozaik replika slike “Seoba Srba”.

Gradsko veće dalo je saglasnost da mozaik površine 22 kvadratna metra uradi lično venecijalnskom tehnikom Miroslav Lazović, profesor monumentalnog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu.

Pančevo mozaik dobija na poklon. A neposredni povod za njegovu izradu je jubilej slike “Seoba Srbija” kojoj je ove godine 120 godina.

Ova slika je u fundusu Narodnog muzeja u Pančevu.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.