• Pančevu od Pokrajine 7,5 miliona za regresiranje prevoza srednjoškolaca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Pančevo će na ime regresiranja prevoza učenika srednjih škola od Pokrajine dobiti 7,5 miliona dinara. Grad je na pokrajinskom Konkursu za regresiranje prevoza učenika srednjih škola zatražio sredstva za prevoz 1218 učenika. 
     
    U Vladi Vojvodine potpisani su juče ugovori sa predstavnicima 45 gradova i opština u Vojvodini, koje su putem konkursa, dobile sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.
    Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 183 miliona dinara. U ime Pančeva ugovor je potpisala mr Tatjana Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje.
     
    U školskoj 2016/2017. godini učenika-putnika na teritoriji Vojvodine ima više od 21.000, što je više od trećine od svih srednjoškolaca u Vojvodini.
     
    Kad je reč o kriterijumima za dodelu ovih sredstava, pored broja učenika-putnika, to su bili relacija putovanja, stepen razvijenosti opštine, kao i mogućnost finansiranja prevoza iz lokalnih budžeta.

    Pančevo će na ime regresiranja prevoza učenika srednjih škola od Pokrajine dobiti 7,5 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]