Društvo

PAVLOV SAZVAO SASTANAK POVODOM VREMENSKE SITUACIJE U PANČEVU: Situacija pod kontrolom

Izvor: 
GU Pančevo Sre, 11/01/2017 - 14:26

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov sazvao je sastanak sa užim sastavom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva i direktorima javnih i javno-komunalnih preduzeća povodom aktuelne vremenske situacije na teritoriji grada Pančeva. Saopštenje sa tog sastanka prenosimo u celosti.  

Imajući u vidu vremenske prilike, odnosno snežne padavine i veoma niske temperature, gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov sazvao je u sredu, 11. januara 2017. godine, u svom kabinetu sastanak sa užim sastavom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva i direktorima javnih i javno-komunalnih preduzeća, zamenikom gradonačelnika Predragom Živkovićem i članom Gradskog veća za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Aleksandrom Stevanovićem.  Nakon izveštaja javnih i javno-komunalnih preduzeća, utvrđeno je da je situacija pod kontrolom i da je funkcionisanje javno-komunalnog sistema i pružanje komunalnih usluga stabilno. Svi subjekti su angažovani i nalaze se u pripravnosti u slučaju potrebe, nadležne ekipe i neophodna mehanizacija su na terenu i preduzimaju sve neophodne mere radi sprečavanja i saniranja eventualnih problema.  

Prema izveštaju JP-a „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“, trenutno je na snazi četvrti, najviši stepen mobilnosti, pri čemu su za ulice u gradu angažovana tri vozila nosivosti do 10 tona, opremljena raonikom sa gumenim nožem i posipačem za rad na gradskim ulicama, koja su aktivna 24 časa dnevno, tri vozača teretnih vozila i tri putarska radnika koja idu uz vozila 24 časa dnevno; jedno poluteretno vozilo sa posipačem za rad, vozač i putarski radnik, takođe 24 časa dnevno; vozač i jedna kombinovana radna mašina sa raonikom za čišćenje i pluženje snega, koja je namenjena za čišćenje raskrsnica. Za lokalne puteve na teritoriji grada Pančevo-Starčevo-Ban.Brestovac-Ivanovo i Pančevo-Dolovo angažovani su po jedno teretno vozilo nosivosti preko 15 tona sa raonikom i posipačem, vozač i putarski radnik, 24 časa dnevno. Teretno vozilo sa jednog od ova dva lokalna puta, nakon čišćenja tih puteva, angažovano je za lokalni put Skrobara-Kačarevo. U punktu Zimske službe, 24 časa dnevno, angažovani su utovarivač soli i agregata - „ULT“ i vozač utovarivača.   Do sada je za poslove rada Zimske službe od 15. novembra 2016. godine utrošeno ukupno oko 360 tona soli. U novembru i decembru, zbog povoljnih vremenskih uslova, potrošeno je oko 75 tona soli, dok je ostalih 285 tona soli utrošeno u toku proteklih deset dana januara meseca 2017. godine, kada su i vremenski uslovi, zbog snežnih padavina i vrlo niskih temperatura, najnepovoljniji.  

Prema izveštaju JKP-a „ATP“ Pančevo, saobraćaj funkcioniše, autobuski saobraćaj odvija se na svim pravcima, na daljim linijama sa kašnjenjem od 10 do 15 minuta. Glavna autobuska stanica otvorena je 24 časa.   

JKP „Higijena“ Pančevo: Očišćene su ulice prvog prioriteta, čišćenje ulica drugog prioriteta je u toku, kao i čišćenje po naseljenim mestima. Prioritet ovog javno-komunalnog preduzeća je čišćenje snega. Mehanizacija i ljudstvo angažovani su u tri smene, sa pojačanom noćnom. Trenutno je angažovano 23 radnika, 4 radne mašine i 3 „zastavice“ na posipanju soli, sa posebnim akcentom na frekventne lokacije. Radnici Parking servisa ne kontrošu naplatu parkiranja na zoniranim parking mestima u gradu, a kontrola naplate počeće kada parking mesta budu očišćena od snega.  

JKP „Zelenilo“ Pančevo: Čišćenje je počelo jutros u 02.00 časa. Očišćen je sneg na Zelenoj pijaci, parking ispred Zelene pijace, Buvljak, groblja, Narodna bašta i Barutana. Angažovano je 40 ljudi, 3 mašine i jedan mali kamion.  

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Pančevo: očišćen je prilaz Filter stanici, Crpnoj stanici i izvorištima. Snabdevanje vodom za piće funkcioniše neometano.  

JKP „Grejanje“ Pančevo: Od 5. januara 2017. godine na snazi je režim grejanja 24 časa dnevno. I večeras će se celodnevno grejanje nastaviti. U toku vikenda, i u slučaju da temperature porastu, svakako je planirano produženo grejanje do 22.00 časa, a ovo javno-komunalno preduzeće je u pripravnosti da u zavisnosti od vremenskih uslova, grejanje usklađuje i da, ukoliko temperatura padne, grejanje produži na 24 časa dnevno.  

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sredinom dana očekuje se prestanak snežnih padavina, sa maksimalnom temperaturom  do  -6 S.  

U naseljenim mestima se čiste ulice, parkinzi, platoi ispred objekata od značaja za funkcionisanje naseljenog mesta i staze na grobljima. Nema problema u snabdevanju građana vodom za piće i ostalim životnim namirnicama.   

Apeluju se građani da se pridržavaju odluke o komunalnom redu i da čiste trotoare i prilaze oko svojih poslovnih prostora i stambenih jedinica.

Stručno-operativni tim Gradskog štaba u kontaktu je sa svim nadležnim subjektima i u svakoj situaciji upoznat je sa stanjem na terenu i spreman za preduzimanje potrebnih mera radi rešavanja eventualnih problema.

Najnovije vesti

Sport

Duda Novakov dobio priznanje za životno delo

Dušan Duda Novakov osnivač, igrač, trener, predsednik, sportski radnik ragbi kluba Dinamo je u ponedeljak, 16. januara dobio priznanje Ragbi saveza Srbije za životno delo i doprinos u ragbi sportu