• Plate i penzije ostaju zamrznute naredne tri godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na konfrenciji za novinare koja je održana u sredu, 2. marta predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je da se fiskalna konsolidacija i reforme zaustavljaju, a još nisu ostvareni ciljevi za ozdravljenje ekonomije.

    Kako on objašnjava napravljen je samo polovičan učinak. Značajno se smanjio deficit i to je veliki uspeh vlade, ali da je 3,7 odsto još uvek veliki deficit i ne obezbeđuje ozdravljenje. Ističe da u trogodišnjem planu vlade ne postoje kredibilne mere kojim bi se ovaj deficit smanjio kako bi se i javni dug smanjio. 

    Otpuštenje 75.000 ljudi za tri godine je nerealna mera, rekao je Petrović i dodao da se to vidi po onom što je do sada urađeno. Takođe, kako je kazao da je potrebno je da se plate i penzije drže pod kontrolom, odnosno da ostanu zamrznute kako bi se išlo ka ozdravljenju ekonomije u naredne tri godine, jer to je sada jedina konkretna mera štednje. 

    Više o ovoj temi čitajte na sledećem linku.

    Na konfrenciji za novinare koja je održana u sredu, 2. marta predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je da se fiskalna konsolidacija i reforme zaustavljaju a još nisu ostvareni ciljevi za ozdravljenje ekonomije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]