• Podsticaj razvoju turizma u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo, 20. maj – Nove prostorije Turističke organizacije Pančeva (TOP), u prostoru nekadašnjeg radničkog restorana „Snežanа“, na uglu ulica Vojvode Petra Bojovića i Nikole Tesle, svečano su otvorene danas u petak, 20. maja. Ovaj reprezentativni prostor i vrhunski uslovi za rad, prema rečima nadležnih, daće podsticaj za dalji razvoj turizma u gradu.

    Turistička organizacija Pančevo od 1997. godine, kada je osnovana, smeštena je u lokalu od pedesetak kvadratnih metara u uskom Sokačetu. Nove prostorije znatno su komfornije i prostiru se na oko 240 kvadratnih metara. Vrhunski uslovi za rad i nova oprema, prema rečima Branislava Rovčanina, direktor TOP-a, doprineće postizanju još većih uspeha organizacije. Rovčanin je zahvalio Saši Pavlovu, koji je svečano otvorio nove prostorije, na brzoj i efikasnoj realizaciji ideje.

    „Jedan deo prostora će predstavljati Medija centar, koji će već od ponedeljka sva udruženja, ustanove, institucije, moći da koriste. Centralni deo objekta će se koristiti za izložbe, a već prva takva postavka biće organizovana u okviru predstojeće manifestacije „Dani Vajferta“, rekao je Rovčanin.

    Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je da Turistička organizacija konačano dobila prostor kakav zaslužuje.

    „Svako ko dođe u naš grad izaći će odavde sa mnoštvom korisnih informacija. Naš prioritet jeste ekonomski razvoj i mislim da je došlo vreme da turistički potencijal Pančeva pretočimo u ekonomski efekat. Naš  grad ima bogato industrijsko – kultruno nasleđe, a naša Turistička organizacija je dosta uradila u proteklom periodu. Dovoljno je samo da kažem da su Dani Vajferta“ proglašeni za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji, naš turistički promo film je dobio titulu najboljeg srpskog turističkog filma, a pančevački turistički vodič dobio je takođe prvu nagradu“, istakao je Pavlov.

    Prošle godine Turistička organizacija Pančeva pokrenula je akciju u okviru koje je pančevački slikar Emil Sfera, naslikao portret Đorđa Vajferta. To umetničko delo otkuipla je kompanija „Heineken“, a dobijeni novac Emil Sfera poklonio je Dečjem internom odeljenju Opše bolnice Pančevo.

    „Đorđe Vajfert bio je jedan od najznačajnijih Pančevaca. Bio je značajan privrednik, ali i humanitarni radnik. On je pre sto godina osnovao današnji Institut za majku i dete i ja sam želeo da ovom donacijom nastavim njegov humanitarni rad“, rekao je Sfera.

    Ovo prilikom direktoru Opšte bolnice Nebojši Tasiću, uručen je ček na 100.000 dinara. On je objasnio da će novac biti iskorišćen za popravku krovne konstrukcije u prijemom delu Dečjeg internog odeljenja, jer već godinama kiša ulazi u objekat i tada je, prema njegovim rečima, gotovo nemoguće raditi.

    Tasić je zahvalio Emilu Sferi na veoma humanom činu, ali je istakao da bi njegov gest trebao da bude podsticaj i da druge privrednike da ulažu u bolnicu jer se u njoj leče građani i građanke Pančeva. Direktor je izrazio nadu da će i lokalna samouprava, i pored zakonskih ograničenja naći načina da više ulaže u pančevačku bolnicu nego do sada.

    I. Predić 

    Nove prostorije Turističke organizacije Pančeva (TOP), u prostoru nekadašnjeg radničkog restorana „Snežanа“, na uglu ulica Vojvode Petra Bojovića i Nikole Tesle, svečano su otvorene danas u petak, 20. maja. Ovaj reprezentativni prostor i vrhunski uslovi za rad, prema rečima nadležnih, daće podsticaj za dalji razvoj turizma u gradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo