• Pokrajinski štab za vanredne situacije uveo stalna dežurstva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokrajinski štab za vanredne situacije uveo je stalna dežurstva i nalazi se u stalnom zasedanju, saopštilo je danas ovo telo povodom odluke Vlade Srbije o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Srbije. Pokrajinski štab prati situaciju na vodotokovima u Vojvodini i preduzima neophodne mere iz svoje nadležnosti. 

    Javno vodoprivredno preduzeće ‚‚Vode Vojvodine“ obavlja poslove predvidjene Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava i angažovano je na radovima i drugima aktivnostima na odbrani od poplava. Situacija na vodotokovima u Vojvodini je stabilna i pod kontrolom, na više od 260 kilometara sprovodi se redovna odbrana od poplava, a na šest kilometara je uvedena vanredna odbrana od poplava. Što se Pančeva i okolih mesta tiče mere redovne odbrane od poplava jutros su uvedene na deonici od 8,62 kilometara na Tamišu, od Sefkerina do Pančeva, kao i na Azotarskom kanalu. Na Dunavu, redovna odbrana od poplava se od jutros sprovodi na 69,5 kilometara, od Pančeva do Dubovca.

    Što se tiče tendencije vodostaja, Dunav je uzvodno od Zemuna u opadanju, nizvodno u manjem porastu, Sava je trenutno u manjem opadanju, a Tisa je u stagnaciji, saopštio je Pokrajinski štab za vanredne situacije.

    Pokrajinski štab za vanredne situacije uveo je stalna dežurstva i nalazi se u stalnom zasedanju, saopštilo je danas ovo telo povodom odluke Vlade Srbije o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Srbije. Pokrajinski štab prati situaciju na vodotokovima u Vojvodini i preduzima neophodne mere iz svoje nadležnosti. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo