• Pokreni sve(t): Održan Sajam volontera u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sajam volontera i organizatora volonterskih programa „Pokreni sve(t)“, održan je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana volontera 5. decembra u dvorani Apolo.

    Ovom prilikom zainteresovani su mogli da se upoznaju sa volonterskim programima petnaest organizacija koje su u Pančevu sprovodile i koji će se sprovoditi razne aktivnosti, a takođe i da se informišu o mogućnostima uključenja u volonterske programe i akcije.

    – Cilj Sajma je da se promoviše volonterizam i organizacije civilnog društva, onih koji organizuju volonterske akcije u našem gradu, rekao je Siniša Velić, koordinator Regionalnog volonterskog centra Pančevo i dodao:

    – Volontiranje je važno, jer na ovaj način mladi stiču veštine i znanja kroz neformalno obrazovanje i time postaju konkurentniji na tržištu rada. Takođe, imaju priliku da upoznaju dosta prijatelja i da se druže.

     

    Sajam je otvorio gradski većnik za kulturu i omladinu Nemanja Rotar.

    – Želimo da radimo sa mladim ljudima i da ih uvedemo u posao na bilo koji način. Kada je Grad Pančevo u pitanju i politika prema mladima, mi smo jedni od prvih koji smo krenuli to da radimo i koji su osnovali Kancelariju za mlade. Zaista ozbiljno, studiozno razmišljamo o mladima i imamo ozbiljan budžet i politiku koja ima kontinuitet. Uz kulturu u gradu i sportske manifestacije, mislim da mladi imaju velike mogućnosti da uživaju u zabavnim i kulturnim sadržajima koje naše institucije organizuju. Takođe, i da se informišu o svim onim problemima koje njih tište, rekao je Nemanja Rotar. 

    On je rekao da će se u narednom periodu raditi na realizaciji jednog ozbiljnog informatičkog centra, gde bi mladi mogli da dolaze da se informišu o svim bitnim pitanjima koja ih zanimaju. 

    Prilikom svečanog otvaranja proglašeni su i najbolji volonter/ka i najvolonterska akcija. Ove godine za najvolonterku izabrana je Jovana Jankov, koja je bila aktivna kao volonter, ali i kao organizator volonterskih akcija tokom prethodne godine. Za najvolontersku akciju izabrano je Udruženje „Nadel“, za uređivanja Doma kulture u Starčevu i prostorije koja im služi za sastanke i okupljanje mladih izviđača.

    Učestvovali su As centar, Connecting people, Gradske manifestacije, Klub društvenih igara i fantastike D20, Izvor mudrosti, KOMPAS-Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side, M.N.R.O., Na pola puta, Omnibus, Odred izviđača „Nadel”, Omladinska terenska jedinica Crvenog krsta Pančevo, Prepoznaj U Sebi, Suncokret, Ženska mirovna grupa – Pančevo (ŽMIG), 013 info.

    Sajam organizuje udruženje Connecting kroz program Regionalnog volonterskog centra, a podržan je od strane Grada Pančeva, Kancelarije za mlade i Doma omladine.

    Sajam volontera i organizatora volonterskih programa „Pokreni sve(t)“, održan je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana volontera 5. decembra u dvorani Apolo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]