• Poplave večeras i sutra prete centralnoj, jugozapadnoj i istočnoj Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U centralnoj, jugozapadnoj i istočnoj Srbiji tokom noći i sutra se očekuje od 20 do 50 mm kiše zbog čega može doći do izlivanja reka pa su u Republičkom hidrometeorološkom zavodu aktivirali narandžasti alarm, piše Blic.

    U ovom zavodu ističu da će vreme tokom dana u većem delu Srbije biti oblačno sa kišom, slabog do umerenog intenziteta dok se večeras, tokom noći i sutra očekuju znatno snažnije padavine.

    Narandžasti alarm znači da će vreme biti opasno pošto kiša može prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasna po ljude i životinje.

    – Narandžasti alarm upozorava večeras i tokom noći stanovnike jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na mogućnost poplava dok su sutra u opasnosti Pomoravlje, istočna i jugoistočna Srbija – objašnjava za Blic, Nedeljko Todorović iz RHMZ-a.

    Na opasnost od poplava upozorila je potpresednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dr Zorana Mihajlović i pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju. 

    Prema mapi meteoroloških i hidroloških alarma, koju je objavio RHMZ, u Vojvodini je na snazi zeleni alarm i nema opasnosti od izlivanja reka.

    U centralnoj, jugozapadnoj i istočnoj Srbiji tokom noći i sutra se očekuje od 20 do 50 mm kiše zbog čega može doći do izlivanja reka pa su u Republičkom hidrometeorološkom zavodu aktivirali narandžasti alarmpiše Blic.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]