Saša Pavlov Pančevo
Društvo

Predstavnici NIS-a preskočili susret sa gradonačelnikom

Pančevo, Sre, 11/01/2017 - 14:55
Vladimir Đoković

Gradonačelnik Saša Pavlov pozvao je danas na sastanak predstavnik sve tri fabrike Južne industrijske zone. Pozivu su se odazvali predstavnici HIP Azotare i HIP Petrohemije dok se predstavnici NIS-a odnosno Rafinerije nafte nisu pojavili. Kako saznajemo njihov nedolazak nije objašnjen.

- Nisu mi jasni razlozi nedolaska predstavnika NIS-a na ovaj sastanak. I dalje ću nastaviti da insistiram da do sastanka sa njima dođe kako bi razmenili informacije o događajima poslednjih dana. Očekujem da do sastanka ubrzo i dođe, izjavio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Grad Pančevo i tri fabrike južne industrijske zone već više godina imaju potpisan protokom kojim je definisan i način razmene informacija odnosno komunikacije. Do sada je bila praksa da na osnovu tog dokumenta po potrebi i sastaju kako bi razmenili informacije i u ličnom kontaktu. Tokom poslednjih ledenih desetak dana u NIS Rafineriji Pančevo zabeležena su dva požara a u gašenju prvog učestvovale su i vatrogasno spasilačke snage MUP locirane u Pančevu. Proteklog vikenda HIP Petrohemija je obustavljala i obnavljala proizvodnju u fabrici Etilen. A nekoliko dana ranije usled proboja amonijaka u HIP Azotari jedan zaposleni je smrtno stradao.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.