Saša Pavlov Pančevo
Društvo

Predstavnici NIS-a preskočili susret sa gradonačelnikom

Pančevo, Sre, 11/01/2017 - 14:55
Vladimir Đoković

Gradonačelnik Saša Pavlov pozvao je danas na sastanak predstavnik sve tri fabrike Južne industrijske zone. Pozivu su se odazvali predstavnici HIP Azotare i HIP Petrohemije dok se predstavnici NIS-a odnosno Rafinerije nafte nisu pojavili. Kako saznajemo njihov nedolazak nije objašnjen.

- Nisu mi jasni razlozi nedolaska predstavnika NIS-a na ovaj sastanak. I dalje ću nastaviti da insistiram da do sastanka sa njima dođe kako bi razmenili informacije o događajima poslednjih dana. Očekujem da do sastanka ubrzo i dođe, izjavio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Grad Pančevo i tri fabrike južne industrijske zone već više godina imaju potpisan protokom kojim je definisan i način razmene informacija odnosno komunikacije. Do sada je bila praksa da na osnovu tog dokumenta po potrebi i sastaju kako bi razmenili informacije i u ličnom kontaktu. Tokom poslednjih ledenih desetak dana u NIS Rafineriji Pančevo zabeležena su dva požara a u gašenju prvog učestvovale su i vatrogasno spasilačke snage MUP locirane u Pančevu. Proteklog vikenda HIP Petrohemija je obustavljala i obnavljala proizvodnju u fabrici Etilen. A nekoliko dana ranije usled proboja amonijaka u HIP Azotari jedan zaposleni je smrtno stradao.

Najnovije vesti

Sport

Pančevka srebrna u Atini

Andrea Stojadinov, džudistkinja DžK Dinamo Pančevo, osvojila je srebrnu medalju na 9. Ilijadis eju džudo kupu. Ovo juniorsko takmičenje održano je prošlog vikenda u Atini, a mlada Pančevka  je do

Društvo

U sredu preventivni pregledi u Ivanovu

Meštani Ivanova imaće priliku da u sredu 29. marta prekontrolišu svoje zdravlje. Dom Zdravlja Pančevo tog dana od 8 do 10 sati organizuje preventivne preglede u Mesnoj Zajednici Ivanovo.