’’INTERNACIONALNI KARNEVAL PANČEVO 2016’’

Prijava za učešće u karnevalskoj povorci do 1. juna

Pančevo, Ned, 22/05/2016 - 11:32
Mirjana Marić Veličković

U toku je prijava karnevalskih grupa za učešće u velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci INTENACIONALNOG PANČEVAČKOG KARNEVALA. 

Svi koji žele da učestvuju u karnevalu, a nisu se do sada prijavili, formular za prijavu mogu preuzeti sa sajta www.karnevalpancevo.com.

Popunjena prijava se dostavlja na e-mail: [email protected], a uz prijavu treba poslati i muzičku numeru za predstavljanje grupe u karnevalskoj povorci. Karnevalsku grupu čini grupa od najmanje petnaest osoba, dok gornji limit ne postoji, jednako kostimiranih ili koji obrađuju istu temu.

Neprijavljene karnevalske grupe i osobe koje nisu kostimirane ne mogu da učestvuju u povorci i neće moći da se kreću obeleženom trasom međunarodnog karnevala.

Rok za prijavu karnevalskih grupa je do 1. 6. 2016.

„INTERNACIONALNI KARNEVAL PANČEVO 2016” će se održati od 14. do 18. juna 2016.godine, a međunarodna karnevalska povorka je 18. juna u 20 časova. Očekuje se bogat i raznovrstan program sa brojnim učesnicima iz zemlje i inostranstva.

Internacionalni karneval u Pančevu je međunarodna manifestacija od velikog značaja za Republiku Srbiju koja predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. Kao najveća gradska manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji održava se od 2004. godine, u organizaciji udruženja „Prijatelji Pančeva” u kojoj učestvije veliki broj građana i institucija. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja.

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više od 100.000 posetilaca sa oko 2.000 učesnika iz preko 10 zemalja. Doprinela je povećanom interesovanju za Pančevo i Srbiju, povećanoj pansionskoj i vanpansionskoj potrošnji i značajnim ekonomskim efektima koje grad ostvaruje za vreme karnevala.

Najnovije vesti

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,

Kultura

„Paunović" najbolji u Vojvodini

KUD Stanko Paunović NIS RNP je, na 53.Festivalu muzičkih društava Vojvodine, osvojio prvo mesto i zlatnu plaketu. Festival je održan 23. oktobra u Rumi., a učestvovalo je četrnaest ansambala koji