Društvo

Probni završni ispit za osmake 15. i 16. aprila

Pančevo, Pet, 08/04/2016 - 14:22
Ivana Predić

Probni završni ispit za učenike osmog razreda u svim osnovnim školama biće održan u petak i subotu, 15.  i 16. aprila, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Đaci će tokom dva dana raditi tri testa. U petak, 15. aprila, održaće se test iz matematike, dok će đaci  u subotu, 16. aprila, raditi test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i kombinovani test.

Učenici će u petak 15. aprila, anonimno popunjavati kratak upitnik za potrebe redovnih istraživanja koje Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja sprovodi na uzorcima u skladu sa zakonskim nadležnostima. Istraživanja se odnose na nivoe ostvarenosti obrazovnih standarda, kao i uslove u kojima se učenička postignuća ostvaruju.

Škole koje nisu u mogućnosti da realizuju probni završni ispit u navedenom terminu zbog ranije planiranih aktivnosti u okviru Godišnjeg plana rada, imaće mogućnost da testiraju đake od 18. do 22. aprila.

 

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika" u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom