srednjoskolci
Društvo

Projekat Srednjoškolci za Srednjoškolce

Pančevo, Pet, 22/04/2016 - 14:11
Mirjana Marić Veličković

Unija srednjoškolaca Srbije već šestu godinu uspešno organizuje projekat Srednjoškolci za Srednjoškolce, koji se ove godine održava 22. aprila, kako širom Srbije tako i u Pančevu.

U realizaciji projekta je do sada učestvovalo više od 30 gradova i opština u Srbiji, 8000 srednjoškolaca, 1600 preduzeća i finansirano je preko 70 projekata učeničkih parlamenata.

SzS je baziran na konceptu "Social Day" projekta koji se godinama unazad održava u zemljama Evrope, a zasniva se na srednjoškolskom aktivizmu i društveno odgovornom poslovanju preduzeća. SzS je samoodrživi projekat osmišljen u cilju prikupljanja finansijskih sredstava kako bi se poboljšalo stanje srednjih škola širom Srbije. Svaka škola, preduzeće, institucija i pojedinac koji podrži ovaj projekat podstiče učenike i učenice na sticanje radnog iskustva i da zatim time oni dobiju mogućnost poboljšanja svoje škole. Novac se donira u prvi srednjoškolski fond koji je osnovala UNSS.

Drugi deo akcije podrazumeva da zainteresovani učenički parlamenti konkurišu sa svojim projektima od kojih će izabrani biti finansirani iz fonda.

srednjoskolci
plakat.jpg

 

Ove godine, u projekat je uključeno više od 30 preduzeća i srednjoškolaca iz Pančeva. Oni su danas bili u ulozi konobara, prodavaca, apotekara, medicinara, trenera, radnika u kancelarijama javnih preduzeća i još mnogo toga.

J. Jankov

Najnovije vesti

Sport

Sanja Marić pobednica Krosa RTS-a

Atletski klub „Tamiš" je uspešno okončao ovogodišnju seriju Krosa RTS-a nastupom na Krosu u Požarevcu. Na tri takmičenja osvojeno je ukupno 10 medalja, a učestvovalo je četiri atletičara.

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,