• Promocija publikacije “Imaš pravo da…” u Jabuci i Vojlovici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 22. decembra 2015. godine u mesnim zajednicama u Jabuci i Vojlovici biti predstavljena publikacija “Imaš pravo da…” objavljena na jezicima nacionalnih zajednica koje tamo žive (makedonski, slovački i mađarski), u okviru projekta “Skupština za sve“ koji sprovodi grad Pančevo, sufinansira Savet Evrope, a deo je projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” koji sprovodi Savet Evrope i Evropska Unija.

    U saradnji sa predsednicima Skupština mesnih zajednica dogovorene su posete i to:

    Utorak, 22. decembar, u 11 sati u Mesnoj zajednici Jabuka

    Utorak, 22. decembar, u 13.15 sati u Mesnoj zajednici Vojlovica

    U Jabuci i Vojlovici, u ime projektnog tima, građanima će se obratiti Milica Todorović, potpredsednica Skupštine grada Pančeva i Ivana Marković, članica Tima. Posete mesnim zajednicama Ivanovo i Banatsko Novo Selo sprovedene su 17. decembra.

    Cilj posete je predstavljanje projekta “Skupština za sve” u Mesnoj zajednici gde će predstavnici Skupštine grada tom prilikom razgovarati o prednostima projekta za nacionalne manjine i predstaviti priručnik „Imaš pravo da…“  koji je preveden na jezike nacionalnih manjina, a sadrži sve potrebne informacije o postupku i neophodnoj dokumentaciji za ostvarivanje prava u organima Grada, daje praktična uputstva za ostvarivanje prava građana i građanki na jezicima nacionalnih manjina i promoviše mesne zajednice u kojima žive nacionalne manjine.

    Takođe, najaviće se i izrada posebnih internet stranica na jezicima nacionalnih manjina sa svim informacijama koje su obuhvaćene priručnikom i na kojima će biti dostupan Statut grada Pančeva (takođe preveden na jezike nacionalnih manjina). Od građana i predstavnika mesnih zajednica očekuju se i konkretni predlozi za unapređenje projekta „Skupština za sve“ koji će dodatno olakšati pristup  i ostvarivanje prava svih nas koji živimo u lokalnoj zajednici.

    Projekat „Skupština za sve“ sprovodi se s ciljem da se što veći broj građana i građanki  – pripadnika mađarske, rumunske, bugarske, makedonske i slovačke nacionalne zajednice, informiše i bolje upozna sa mogućnostima da koriste svoj jezik u službenoj upotrebi u organima grada Pančeva, ali i da bi se podsticala i promovisala upotreba jezika nacionalnih manjina. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]