• Propust lekara pančevačke bolnice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dvadesetdvogodišnji Nemanja Zubović iz Pančeva zbog jednog trenutka svoje nepažnje i propusta lekara mogao je tragično da završi. On se povredio posle rukovanja brusilicom u svojoj garaži, a u pančevačkoj bolnici ga nisu adekvatno zbrinuli i život su mu spašavali lekari u beogradskom Urgentnom centru.
    Deo brusne ploče veličine 23 sa 39 milimetara doktorka na prijemnom odeljenju u pančevačkoj bolnici nije primetila da se nalazi u Nemanjinom obrazu. Iako su mu uradili rentgenski snimak, lekari nisu posumnjali da je u rani ostao tvrdi predmet, već su je samo isprali i ušili.
    Kada je drugog dana rana počela naglo da otiče i da se širi toliko da nesrećni mladić nije mogao više ni da guta hranu, roditelji su ga odveli ponovo u bolnicu i tražili su hitan uput za Beograd.
    U Kliničkom centru lekari su Nemanji otvorili zagnojenu ranu, operisali ga pod totalnom anestezijom i iz obraza mu izvadili zaboravljeni deo brusne ploče. Rekli su mu da je stigao u poslednji čas jer je moglo doći do trovanja krvi. Vd direktora pančevačke bolnice Dr Nebojša Tasić kaže da još uvek nije dobio nijedan zvanični dokument o ovom slučaju.
    Nemanjini roditelji su ogorčeni jer kada su pitali lekare zašto ušivaju njihovog sina u nedovoljno osvetljenoj prostoriji, dobili du odgovor da su navikli da rade u takvim uslovima.

    G. J.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo