• Protekla nedelja u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prikupljeno dovoljno sredstava u akciji „Sakupi užinu za družinu”

    U akciji „Budi human – Sakupi užinu za družinu“, koju su organizovali  Kulturni centar Pančevo i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić”, sakupljeno je dovoljno sredstava koja su neophodna za đačke užine do kraja prvog polugodišta. Direktor škole „Mara Mandić”, Branko Kurilj, i organizatori akcije su se u zvaničnom saopštenju zahvalili svima koji su se odazvali, doprineli i pomogli ovoj akciji.

    Sportska takmičenja

    • Pobeda košarkaša

    Posle teškog starta sezone i tri poraza, košarkaši ‚‚Tamiša“ su na domaćem terenu zabeležili prvu pobedu u prvenstvu. Pobedu rezultatom 70:69, nad ekipom kraljevačke ‚‚Sloge“, im je doneo centar Radoslav Peković, sjajnim zakucavanjem na asistenciju Dušana Miloševića. Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš ‚‚Tamiša“ Ivan Smiljanić sa 25 postignutih poena.

    • Održan „Balkan kup”

    ‚‚Balkan kup“, međunarodni turnir u stonom fudbalu, održan je ovog vikenda u dvorani „Apolo”. Ovo je treći po redu turnir u seriji, a prethodna dva su održana u Sloveniji i Hrvatskoj. Naši reprezentativci su imali dovoljno vremena da se pripreme za turnir, s obzirom da je zahvaljujući velikom angažovanju i radu Federacije stonog fudbala Srbije (FSFS) i njenog predsednika, našeg sugrađana, Miloša Đorđevića u Pančevu otvoren prvi trening centar za stoni fudbal u Srbiji. U trening centru se nalazi pet profesionalnih stolova za stoni fudbal, koji su priznati od strane Međunarodne federacije stonog fudbala, a omogući će svim igračima ovog sporta da treniraju i da se pripremaju za domaća i međunarodna takmičenja.

    Kruna uspeha

    • Dobitnici Novembarske nagrade Grada Pančeva

    Ovogodišnji dobitnici Novembarske nagrade su Gimnazija ‘’Uroš Predić’’, dr Dušan Stojić, hururg i učiteljica Branka Davidović iz Kačareva. Laureatima Novembarske nagrade Grada Pančeva, za uspeh u svom radu i poslu, pored plakete, pripada i po 50.000 dinara.

    Nagradu će dobitnicima uručiti gradonačelnik Pančeva na svečanoj sednici povodom Dana Grada, 8. novembra.

    • „Zlatni kofer” za TOP

    Na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija u Kruševcu, u konkurenciji više od 50 turističkih organizacija, Turistička organizacija Pančevo je osvojila prvo mesto i nagradu „Zlatni kofer“ za publikaciju Vodič kroz Pančevo i drugo mesto za mapu Pančeva.

    Kulturno-umetničke večeri

    • Izložba slika Ksenije Kovačević

    Izložba slika Ksenije Kovačević, pod nazivom „Komunikacija”, održana je u  Galeriji savremene umetnosti Pančevo. Posetioci izložbe su imali priliku da se, kroz Ksenijine radove, susretnu sa problemom neverbalne komunikacije kojim ona ukazuje na komlpeksnost društvene situacije u kojoj se komunikacija odvija: interpretacije, kulturno-antropološkog nasleđa, društvenih normi, ali i podsvesnih automatskih reakcija, koji svi zajedno, ma kako bili međusobno isključivi, ipak deluju u prostoru želje onih koji komuniciraju, želje da uopšte nešto kažu i čuju/vide.

    • Dva filma, „Četvrti: Dar kraljeva” i mađioničar

    U dvorani Apolo, premijerno su prikazana dva kratka filma mladih autora. Pančevci su bili u prilici da vide film „Pad” u režiji Alekse Borkovića, koji se bavi problemom nasilja i diskiminacije kroz život jedne devojke Film je nastao u produkciji Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo. Film Luke Ivanovica „Putnik” je film inspirisan nizom istinitih događaja, misterioznog karaktera i traži odgovore na mnoga pitanja. Pored dva filma, isto veče u Apolu,  održana je promocija epskog romana Adama Kovača „Četvrti: Dar kraljeva” i mađioničarski nastup Luke Ivanovića.

    Koncerti

    • U susret 18. Pančevačkom Jazz Festivalu- Musica Nuda

    Na Sceni Kulturnog centra Pančevo, održan je koncert italijanskog muzičkog sastava „Musica Nuda” koji je ujedno bio i uvod u predstojeći 18. Pančevački Jazz Festival. Publika je imala priliku da čuje poznate hitove u džez aranžmanu dvoje mladih  muzičara, solistkinje Petre Magoni i kontrabasiste Feruča Spinetija. Koncert je organizovan u saradnji sa Italijanskim insititutom za kulturu u Beogradu.

    • Klavirski resital Kristine Krstić

    Pijanistkinja Kristina Krstić, dobitnica brojnih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima i festivalima, održala je KLAVIRSKI RESITAL u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Ljubitelji klasične muzike uživali su u kompozicijama V. A. Mocarta, F. Šopena, M. Ravela i drugih autora.

    • Veče uz harfu u „Vozu”

    Harfistkinja, Sara Vlajić, nastupila je u kafiću „Voz”, koji je ovoga puta, čini se, išao nekim „drugim kolosekom”.  Ljubitelji klasične muzike,  imali su prilku da u drugačijem ambijentu uživaju u programu, zanimljivo najavljenim – „Mocart pre čaja”, „Doniceti s ledom”, „Aperitiv uz Ofenbaha”.

    • Koncert Abraševića

    Povodom 110 godina postojanja porodice Abrašević, održan je koncert u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Veče su, igrom muzikom i pesmom, ulepšali i gosti KUD „Abrašević“ iz Valjeva, Smederevske Palanke i Prokuplja.  

    Emilija Šimšić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo