Apotekari
Društvo

Protest apotekara u Beogradu

Pančevo, Pon, 29/02/2016 - 07:50
Ivana Predić

Radnic Apoteke Pančevo održaće danas, 29. februara, u 8,30 sati miran protest ispred Ministarstva zdravlja i zgrade Vlade Srbije u Beogradu, kako bi podržali sastanak Svetlane Stojkov, direktorke Farmaceutske komore Srbije i predstavnika Ministarstva zdravlja. Direktorka komore podržala je pančevačke farmacute u petak, 26. februara, kada je sa njima učestvovala u protestu ispred Gradske uprave.

Na sastanku će se govoriti o problemima svih apoteka u Srbiji i mogućnim načinima rešavanja. Pančevačka apoteka se nalazi pred gašenjem zbog duga od oko milijardu dinara, a već osam meseci rešenje nije pronađeno. Zaposleni nisu primili platu od oktobra, a sada prema rečima Borka Bojića, predsednika Sindikata Apoteke Pančevo, nemaju novac ni za prevoz. Sudski izvršitelji zaplenili su gotovo sve lekove iz svih objekata ustanove, i Apoteka trenutno jedva funkcioniše.

I. Predić

Najnovije vesti

Sport
Dinamo Pančevo

„Dinamo 1945" napunio mrežu „Doline"

Fudbaleri „Dinama 1945" posle bagog pada forme vratili su se na pobednički kolosek, ali su se vratili i u golgetersku formu, pa ponovo „rešetaju" protivnčke mreže. Ovog vikenda, u 11. kolu