• Prvi volonterski kamp na prvom FreeDom Art festivalu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Letnji volonterski kamp koji po prvi put organizuje Regionalni volonterski centar Pančevo, u okviru FreeDom Art festivala, danas je zvanično počeo sa svojim aktivnostima. Za učešće na ovom kampu prijavilo se 10 volontera iz cele Srbije, među kojima su dva kamp lidera, koji će pored planiranih aktivnosti u okviru kampa, takođe biti i glavna logistička podrška tokom trajanja FreeDom Art festivala. Glavna ideja ovog volonterskog kampa jeste promovisanje volonterskih vrednosti, izgradnja timskog duha, kao i nova poznanstva i sticanje znanja iz oblasti novinarstva i fotografije. 

    Volonteri su najpre počeli sa radovima na fasadi zgrade Streljačke družine „Pančevo 1813“, u kojoj su inače, svi volonteri smešteni. Pored radova na fasadi, učesnici kampa su takođe počeli i sa uređivanjem i čišćenjem bašte i okolnog prostora ove zgrade. Većini učesnika prvog volonterskog kampa u Pančevu, ovo je prvi put da su se prijavili da volontiraju u nekom kampu. Sve ih spaja timski duh, druženje i želja za novim poznanstvima, jer kako kažu, cilj im je da upravo ovakvu pozitivnu poruku pošalju i drugim mladim ljudima da im se priključe u širenju volonterskih vrednosti. 

    U subotu, 22.avgusta, učesnici „FreeDom Art“ volonterskog kampa imaće priliku da nauče nešto više iz oblasti novinarstva, fotografije, kao i pisanju bloga u okviru radionica koje organizuje Regionalni volonterski centar Pančevo. U nedelju, 23.avgusta, biće organizovana poseta belocrkvanskim jezerima. Tokom dve nedelje trajanja kampa, volonteri će takođe imati i priliku da bliže upoznaju grad Pančevo, njegovu zanimljivu istoriju i dinamičnu kulturnu scenu, ali i da učestvuju u ekološkim akcijama i kreativnim radionicama. 

     

    „Freedom Art“ volonterski kamp koji se po prvi put organizuje u Pančevu, okupio je 10 volontera iz cele Srbije, koji su danas zvanično počeli sa svojim aktivnostima, radeći na fasadi zgrade Streljačke družine „Pančevo 1813“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo