• RAJ ZA SLADOKUSCE: Izabrane najbolje i najukusnije štrudle u Dolovu (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Stručni žiri danas je u Dolovu izabrao najbolje štrudle, a osmesi posetilaca su potvrdili su da je baš svaka bila ona prava. Na platou ispred Doma kulture Dolovo u subotu, 2. septembra održana je 18. Dolovačka študlijada, a njeno punoletstvo uveličalo je oko sto šezdeset učesnika iz dvadeset pet udruženja sa teritoriije Pančeva i okoline.

    Štandovi opremljeni s ljubavlju, ukrašeni ručnim radovima, starinskim motivima na dostojan način prezentovali su rad svakog udruženja i duh i tradiciju naroda iz Vojvodine. Ove godine su najlepše dekorisale štand žene iz Slovačko kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“ iz Pančeva. Drugo mesto je osvojilo Udruženje žena “Vešte ruke” iz Pančeva, dok je treće mesto pripalo „Aktivu žena prve mesne zajednice Kovin“. Nagradu za najlepši ručni rad dobila je Snežana Petrovski Vanevski iz Udruženja građana „Panonke“.

    Žene su se ove godine zaista protrudile, pa je žiri imao težak zadatak da u izboru od sto dvadeset dva uzoraka izabere najbolje štrudle u kategorijama Najbolja dolovačka štrudla i Najbolja gostinska štrudla.

    Među uzorcima koje se predale članice udruženja žena „Dolovke” nije bilo previše iznenađenja, što je potvrdilo da su izabrane članice postale majstorice ovog zanata. Negica Stokić osvojila je prvo mesto po četvrti put, a u svojoj kolekciji ima i po jedno drugo i treće mesto. Drugo mesto osvojila je Marica Spasić, dok je treća bila, takođe, više puta nagrađena Đurđevka Jovanović.

    Takmičarke iz gostujućih udruženja sa oduševljenjem su pozdravljale nagrađene žene. Ove godine je u kategoriji gostinska štrudla prva nagrada otišla u ruke Katarine Čala iz udruženja „Bonaz Šandor” iz Ivanova, drugo mesto je zaslužila štrudla Zuze Črjepok iz SKUD „Đetvan“, dok je treće mesto osvojila Aurora Stjepović iz „Aktiva žena prve mesne zajednice Kovin“.

    Manifestaciju je posetio veliki broj ljubitelja štrudli, koji su došli iz raznih krajeva Srbije. Zadovoljna lica i skoro prazni štandovi nakon proglašenja pobednica potvrdilo je štrudla zaista omiljeni kolač, a „Dolovke” sjajni domaćini i organizatori manifestacije.

    Štrudlijadu su otvorili gradski većnik za kulturu i omladinu Nemanja Rotar, većnica za poljoprivredu Zorica Repac i Milica Todorović iz Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva.

    Manifestaciju je finansijski podržao Grad Pančevo i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kroz projekte za manifestacije u oblasti ruralnog razvoja i poljoprivrede.

     

     

     

     

     

    Ostatak fotografija pogledajte u našoj galeriji.

    Stručni žiri danas je u Dolovu izabrao najbolju štrudlu, a osmesi posetilaca su potvrdili su da je baš svaka bila ona prava. Na platou ispred Doma kulture Dolovo u subotu, 2. septembra održana je 18. Dolovačka študlijada, a njeno punoletstvo uveličalo je oko sto šezdeset učesnika iz dvadeset pet udruženja sa teritoriije Pančeva i okoline.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo