Foto: Gradska uprava
Društvo

Razgovori o projektu „Biciklistička staza Južni Banat“

Izvor: 
Gradska uprava Pet, 30/09/2016 - 10:06

PANČEVO, 30. septembar - U četvrtak, 29. septembra 2016. godine, gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, i gradski menadžer, Aleksandar Farkaš, sastali su se u Kabinetu gradonačelnika sa predstavnikom Ministarstva Omladine i sporta Republike Srbije, direktorkom RCR-a „Banat“, zamenikom predsednika opštine Kovin, generalnim sekretarom Dunavskog centra za kompetenciju, predsednikom Biciklističkog saveza Srbije, sekretarom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i članom Gradskog veća Vršca zaduženom za sport i omladinu.

Tema sastanka bio je projekat pokrenut na inicijativu Ministarstva omladine i sporta „Biciklistička staza Južni Banat“, koji će se realizovati na osnovu potpisanog sporazuma između resornog ministarstva, Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj „Banat“ i lokalnih samouprava Pančeva, Kovina, Bele Crkve i Vršca, a u projekat se uključio i grad Beograd.

Ovim projektom planirana je izgradnja biciklističke staze kroz južni Banat u dužini od oko 160 kilometara, radi boljeg povezivanja pomenutih gradova i opština, kao i povezivanja sa postojećim biciklističkim stazama evropske biciklističke mreže – Eurovelo 6 i Eurovelo 13, sa kojima se trasa planirane biciklističke rute u nekim delovima preklapa.

Cilj projekta je razvoj biciklističkog saobraćaja, sporta, turizma i cikloturizma, kao i privredno-ekonomskog razvoja regiona.

U planu su izrada studije opravdanosti i izrada projektno-tehničke dokumentacije deonice Pančevo – Beograd i deonice Kovin – Bela Crkva.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove