Protest #1od5miliona u Pančevu 22. februara
Društvo

Redakcija sajta pancevo.city i novinarska udruženja izdala saopštenja povodom priloga RTV Pančevo

Izvor:
013info Uto, 26/02/2019 - 10:50

Redakcija sajta pancevo.city na adresu naše redakcije poslala je saopštenje koje u celosti prenosimo:

Redakcija sajta Pančevo Si Ti vas obaveštava da je Televizija Pančevo, tačnije rečeno njen glavni i odgovorni urednik Miroslav Milakov, otpočeo kampanju, praktično i bez preterivanja, poziva na linč našeg novinara Nenada Živkovića, nakon što je on govorio na protestu „Jedan od pet miliona”, održanom 22. februara u ovom gradu (integralni tekst Živkovićevog obraćanja možete pročitati na ovom linku

ili videti na ovom

https://www.youtube.com/watch?v=uI4IcCnmJK4&t=10s ).

Usledila su tri priloga, emitovana od 22. do 24. februara 2019. godine, u kojima se Miroslav Milakov obračunava sa Živkovićem na izrazito neprofesionalan i najblaže rečeno vrlo neprimeren način, koristeći neistine, obmane i izmišljotine s ciljem da diskredituje Živkovića kao ličnost.

Ove priloge možete videti na linkovima

Naša Redakcija poziva demokratsku javnost u zemlji i u inostranstvu, novinarska udruženja i sindikate, nevladine organizacije koje brane ljudska prava, nezavisna regulatorna tela, međunarodnu zajednicu, ambasade prijateljskih zapadnih zemalja i svakog pojedinca posvećenog afirmaciji vrednosti građanskog društva da odbrane slobodu mišljenja i izražavanja, slobodu javne reči i etičke standarde profesionalnog novinarstva koji su u Srbiji dramatično ugroženi, o čemu najbolje svedoči opisani slučaj. Pozivamo vas da ispoljite uzajamnost i solidarnost sa svakom koleginicom i kolegom koje prorežimski mediji targetiraju kao legitimnu metu samo zato što, baveći se novinarskim poslom u skladu sa profesionalnim pravilima, kritički promišljaju društvenu stvarnost u Srbiji.

Povodom ovih priloga oglasila su se i novinarska udruženja NUNS i UNS.

Glavnog urednika RTV Pančevo nismo uspeli da kontaktiramo.

Marketing