Foto: Medija centar Beograd
Društvo

ŠABIĆ: Zabrinjavajuća situacija u oblasti zaštite podataka

Pančevo, Pet, 01/04/2016 - 15:09
Mirjana Marić Veličković

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je u godišnjem izveštaju da je situacija u oblasti zaštite podataka u Srbiji vrlo zabrinjavajuća, sapšteno je danas iz kabineta poverenika.

Kako se navodi, poverenik je u oblasti zaštite podataka o ličnosti prošle godine imao u radu 2.868 predmeta, što je oko osam odsto više u poredjenju sa 2014, ili oko 46 odsto više nego u 2012, ili čak 37 puta više nego u 2009.

Šabić je ocenio da je Srbija kada je u pitanju zaštita podataka o ličnosti praktično na samom početku procesa primene evropskih standarda u pravni poredak i realni život, kao i da je nužno taj proces učiniti daleko bržim i kvalitetnijim.

Više o izveštaju pročitajte na sledećem linku.

Najnovije vesti

Društvo

Prognoza vremena za nedelju 23. oktobar

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti malo do umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: