U naselju Kudeljarski nasip

Spasili štene iz septičke jame!

Izvor: 
Saopštenje Društva Prijatelja Životinja Sre, 17/08/2016 - 01:35

PANČEVO, 16. avgust – Jutros oko 9:00 se završila akcija spasavanja šteneta iz rupe duboke oko 5 metara, saopštilo je Društvo Prijatelja Životinja „Ljubimci". Volonteri Društva Prijatelja Životinja „Ljubimci" su u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom brigadom Pančevo i uz prisustvo radnika službe Zoohigijene pomogli štenetu koje je  upalo u praznu septičku jamu u naselju Kudeljarski nasip.

Pretpostavlja se da je kuca tu upala pre dva dana, ali je spasavanje tokom noći bilo neizvodljivo, pa je po dogovoru rano jutros isto i sprovedeno u delo. Štene je imalo sreću da i pored pada sa velike visine nije uopšte povređeno – odvedeno je kod veterinara i pregledano – dijagnoza „bez povreda". Jedino je bilo prilično žedno i gladno.

Društvo Prijatelja Životinja „Ljubimci" se zahvaljuje svima koji su učestvovali i bili voljni da pomognu, posebno komandirima obe smene u Vatrogasnoj brigadi i samim vatrogascima – spasiocima, kao i službi zoohigijene koji su bili na licu mesta za svaki slučaj, kao i naravno osobama koje su čule kucu i koje su pokrenule ceo slučaj.

Otvorene šahte i rupe koje nisu obezbeđene predstavljaju veliku opasnost, kako za životinje, tako i za ljude, kaže se u saopštenju.

 

Vatrogasci su pola sata kasnije udomili jedno štene iz gradskog prihvatilišta u Pančevu, tako da je još jedan život spašen i odlazi u obližnje selo Dolovo.

 

spasavanje1.jpg

 

spasavanje3.jpg

Najnovije vesti

Sport
Kris Kros Pančevo

Poraz Kris Krosa od Svetog Đorđa

KK Kris Kros  je u okviru 4.kola 1 MRL-Sever ugostio lidera na tabeli i glavnog favorita za ulazak u drugu ligu , tim KK Sveti Đorđe (Žitište ).Gledaoci su imali prilike da vide snažan i dobro

Kultura
Seoba Srba Paja Jovanović Narodni muzej Pančevo

Seoba Srba pred Novosađanima

Remek–delo Paje Jovanovića „Seoba Srba“, koje se nalazi u fundusu Narodnog muzeja Pančevo biće izloženo u Muzeju Vojvodine od 26. oktobra do 13. novembra. Prilika da Novosađani uživaju u slici,

Kultura

„Paunović" najbolji u Vojvodini

KUD Stanko Paunović NIS RNP je, na 53.Festivalu muzičkih društava Vojvodine, osvojio prvo mesto i zlatnu plaketu. Festival je održan 23. oktobra u Rumi., a učestvovalo je četrnaest ansambala koji