• Studentska letnja praksa 2016

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U četvrtak, 30. juna 2016. godine, u Maloj sali Gradske uprave organizovan je prijem za studente koji će obavljati studentsku letnju praksu.

    Studente je pozdravio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, Milenko Čučković, koji im je poručio da narednih mesec dana budu vredni i uspešni, kao što su i na studijama.

    „Bitno je da se vi sutra javite svojim poslodavcima i da nakon mesec dana kad vas obaveste da je to uspešno obavljeno, da budete pohvaljeni od strane poslodavaca, da bi sledeće godine mogao neko drugi da učestvuje, a vas očekuje, naročito one koji završavaju ove godine, da sledeće godine budete u programu stručne prakse, u kom fakultetski obrazovani mesečno dobijaju 20.000 dinara i obavljaju stručnu praksu od 6 do 12 meseci, u zavisnosti od polaganja stručnog ispita. Hvala vam što ste došli, želim vam uspeh u radu, ali i u učenju.

    Ovih 10.000 nisu velika sredstva, potrošite ih onako kako smatrate da je najbolje, u avgustu se lepo odmorite, a u septembru ponovo uzmite knjigu i radite ono za šta ste se opredelili“, rekao je Čučković.

     

    Studentska letnja praksa namenjena je studentima osnovnih, master, specijalističkih i doktorskih studija na fakultetima i visokim strukovnim školama u Republici Srbiji i omogućava studentima jednomesečnu praktičnu obuku kod poslodavaca tokom jula meseca 2016. godine i mesečnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara tokom trajanja prakse.

    Na Javni poziv studentima za učešće u meri „Studentska letnja praksa“ za 2016. godinu prijavio se 61 student, a u ovoj meri u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva učestvovaće 45 studenata koji su ispunili tražene uslove predviđene javnim pozivom.

    Jedna od studenata je Vladana Turkulj, koja je na specijalističkim studijama na Visoko turističkoj školi, gde je prethodno diplomirala Ekonomiju i turizam. Ona je počela da obavlja stručnu praksu u Turističkoj organizaciji Pančevo, a dalji planovi nakon ove prakse i studija su joj da nađe zaposlenje u struci, ukoliko je moguće u Pančevu.

    O započetoj praksi, studentkinja je izjavila: „Utisci su veoma pozitivni, posebna pohvala za Turističku organizaciju Pančeva, koja se mnogo trudi oko manifestacija u gradu, jer Pančevo ima mnogo toga da pruži, a oni se dosta zalažu za mlade, jer ko će bolje da prikaže naš grad u pozitivnom svetlu, ako ne mladi koji su zagriženi, ambiciozni i voljni da tako nešto urade.“

    Poslodavci koji su na raspolaganju za obavljanje „Studentske letnje prakse“ su: JP Gradska stambena agencija Pančevo, Dom kulture „25. maj“ Dolovo, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ Pančevo, JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo, Narodni muzej Pančevo, O.Š. „Olga Petrov“ Banatski Brestovac, Vrtić „Snežana“, Kačarevo, Crveni krst Pančevo i Turistička organizacija Pančevo, a studenti su imali mogućnost i da sami predlože drugog poslodavca sa teritorije grada Pančeva kod koga bi želeli da obave studentsku praksu.

    PANČEVO, 30. jun – U četvrtak, 30. juna 2016. godine, u Maloj sali Gradske uprave organizovan je prijem za studente koji će obavljati studentsku letnju praksu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]