• Sve više škola sa ispravnom vodom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo, 14. septembar – Uz osnovnu školu „Branko Radičević” u Pančevu, gde je utvrđeno da je voda ispravna postala još prošle nedelje, u međuvremenu je Zavod za javno zdravlje potvrdio ispravnost vode sa školskih česmi i u školi „Bratstvo jedinstvo, „Vuk Stefanović Karadžić” (Starčevo), „Mara Mandić” (Pančevo) i „Olga Petrov” (Banatski Brestovac). Direktorka Zavoda, dr Ljiljana Lazić, kaže da su u radu škole „Isidora Sekulić” i „Vasa Živković” kao i osnovna škola „Goce Delčev” u Jabuci.

    – Za novu proveru vode do sada se nisu javile baletska škola, kao ni srednja poljoprivredna i srednja elektrotehnička škola. Voda u školi u Banatskom Novom Selu je hemijski neispravna. U Glogonju je priključena na seoski vodovod i tu voda već duže vreme nije za piće. A kako smo obavešteni, osnovna škola u Kačarevu proveru će izvršiti kada bude kontrolisana i voda iz vodovoda. Što se Dolova tiče, to mesto, pa i škola, jesu od skora na gradskom vodovodu. – objašnjava dr Ljiljana Lazić.

    Još prošle nedelje, prema podacima koje je Zavod za javno zdravlje objavio, utvrđeno je da je voda u školi „Sveti Sava” mikrobiološki ispravna, ali hemijski neispravna. Pred početak ove školske godine ubrzana kontrola je pokazala da u 14 od ukupno 29 škola u Pančevu voda nije bila po Pravilniku zbog prisustva aerobnih mezofilnih bakterija.

      

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo