• Svečano obeležen Dan Grada Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U dvorani Kulturnog centra Pančevo, u nedelju 8. novembra uz svečani program obeležen je Dan Grada Pančeva.

    Svečanost je otvorio nastup Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva himnom „Bože pravde“, nakon čega se prisutnim gostima obratio predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš, koji je istako da mu je velika čast i zadovoljstvo što ispred Skuštine grada Pančeva otvara Svečanu sednicu, i naglasio:

    „Ono što razlikuje Skupštinu grada Pančeva od drugih skupština i opštinskih odbora je to što smo mi po ugledu na Republički parlament uveli dan za pitanja kao i javno slušanje. Odbornici su na ovaj način omogućili svim zainteresovanim građanima da mogu da učestvuju u procesu kreiranja odluka i da se upoznaju i sa predlozima, koji dolaze s drugih nivoa vlasti.“  

    Predsednik skupštine je rekao da je Pančevo uvek slavilo velike datume, ali prvenstveno velike ljude koji su obeležili istoriju ovog grada.

    „Kao grad imamo mnogo razloga za ponos. Svaki od tih razloga ima svoje ime, prezime i uspeh koji stoji iza njega. Svi oni imaju svoj zajednički imenitelj, a to je da dolaze iz Pančeva.“ On je istako da su mladi ljudi, njihova snaga, energija i pamet budućnost Pančeva i da će im grad uvek pružati podršku koja im je neophodna.

    Gostima se obratio i gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov koji je ovom prilikom, svim građanima čestitao Dan Grada i istakao da je za Pančevo veoma važno da se ljudi uključe više u procese kreiranja odluka i pozvao na jači aktivizam u narednom periodu. Celo obraćanje pogledajte u video prilogu.

    U specijalnom delu programa nastupila je operska pevačica Aleksandra Angelov, koja je s PSCPD-om koje predvodi dirigent Vera Carina otpevala „Habaneru“ iz opere „Karmen“ , uz klavirsku pratnju Nevene Račić.

    Nastupio je i orekestar Doma kulture Banatsko Novo Selo, koji je izveo splet pesama koje potiču iz Banata, Ruminije i Kosova. A mladi, talentovani glimac Mladen Sovilj čitao je tekst o gradu Pančevu Nemanje Rotara i recitovao pesmu „Dunav se uliva u Tamiš“ Miroslava Antića.

     

    Na kraju svečanosti uručene su Novembarske nagrade, koje su ove godine dobili Gimnazija „Uroš Predić“ Pančevo, hirurg dr Dušan Stojić i učiteljica Branka Davidović.

    M.M. Veličković

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo