• Svečano otvorena sala za edukacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Projekat rekonstrukcije podrumskih prostorija Doma zdravlja Pančevo, uspešno je završen. Nakon tri godine rada, u četvrtak, 8. oktobra svečano je otvorena prostorija za edukaciju koja se nalazi u ovom prostoru. Direktor Doma zdravlja Pančevo dr Slobodan Ovuka se, nakon uvodne reči, osvrnuo na aktivnosti ove ustanove u 2015. godini.

    „Naš plan je bio da sredimo podrumske prostorije koje za prethodnih nekoliko desetina godina nisu bile ni okrečene. U ovim prostorijama je bilo otpada i smeća, jednostavno postor nije bio u funkciji. Napravili smo plan rada koji je bio podeljen u dve faze. Ove godine smo uradili hodnik, adaptirali smo salu koja će se koristiti za svakodnevne edukacije i razne seminare. Cilj nam je i da dovedemo mlade da slušaju neka zanimljiva predavanja, npr. o zdravim stilovima života.

    Osim sale za predavanja, uređena je Škola za trudnice, buduća Škola za psiho-fizičku pripremu trudnica. Na realizaciju ovog projekta čekalo se nekoliko godina s obzirom da su ove prostorije bile u izuzetno lošem stanju, to je tražilo i više vremena i finansija. Sredstva smo dobili od našeg osnivača Grada Pančeva koji je to isplanirao u budžetu za 2015. godinu. Za ovaj projekat utrošeno je oko 600 hiljada dinara iz gradskog budžeta. Kada je u pitanju opremanje i kupovina nameštaja, kompanija Hemofarm je učestvovala tako što je kupila stolove i stolice. Adaptaciju su sponzorisali i kompanija „Transnafta“ i Udruženje Krajišnika, koje je učestvovalo u sređivanju sanitarija. Ovom adaptacijom dobili smo jedno novo, potpuno zdravo okruženje za rad sa trudnicama. Imaćemo jednu salu za teoretski deo nastave za trudnice – Školu roditeljstva i jednu odvojenu salu, u kojoj će biti strunjače u kojoj će trudnice moći da rade vežbe koje se praktikuju na takvoj vrsti edukacije. Škola za trudnice će početi sa predavanjima početkom narednog meseca“.

    Dr Ovuka je rekao da su ovi radovi započeli pre tri godine, i da su se realizovali u fazama. Osim sale za edukacije, sređenog hodnika i prostora gde će se održavati Škola za trudnice psiho-fizička priprema trudnica, Dom zdravlja je dobio i prostor za sterilizaciju koja nikada pre nije postojala u ovoj ustanovi, a koja je sada u potpunosti opremljena. Kako direktor Doma zdravlja ističe, kupljena je sva neophodna oprema da sterilizacija radi na maksimalno siguran i dobar način.

    Nakon uvodnog izlaganja, direktor Doma zdravlja uručio je zahvalnice svim investitorima koji su pomogli da se ovaj projekat uspešno realizuje. U ime Grada Pančeva zahvalnicu je primio zamenik gradonačelnika Saša Levnajić koji se obratio rečima:

    „Želim da vas pozdravim u ime Grada Pančeva i da kažem da ćemo mi u narednom periodu uvek stajati iza dobrih projekata i pomagati opremanje Doma zdravlja. Svesni smo da je ulaganje u zdravstvenu zaštitu naših građana prioritet, pa ćemo shodno tome nastaviti da izdvajamo sredstva za to i u narednom periodu. Nisam bio u potpunosti upoznat šta je g-din Ovuka želeo danas da nam pokaže i moram da priznam da su rezultati impresivni. Zaista sam oduševljen. Želimo da čestitamo na dobrom radu i da izrazimo veliko zadovoljstvo rezultatima. Trudićemo se da pomognemo sve dobre projekte, jer su ovo projekti koji zaista vrede i novac koji je ovde uložen je pametno utrošen novac“.

    Većnica za zdravstvo dr Mirela Petrović potvrdila je da je dosta toga urađeno u Domu zdravlja i dodala da će i dalje nastojati da se izdvoje potrebna sredstva, kako bi se ovaj trend nastavio u budućnosti.

    Zahvalnice su uručene i predstavnicima kompanija “Transnafta” i “Hemofarm”, kao i Udruženju Krajišnika koji su bili partneri i donatori projekta rekonstrukcije podrumskih prostorija Doma zdravlja Pančevo.

    Nakon svečanog dela, održano je predavanje kompanije Hemofarm “Preventiva i očuvanje zdravlja i njen značaj u sprečavanju razvoja težih oboljenja“ koje je bilo namenjeno lekarima ove ustanove. Predavanje su vodile Mag. farm. Ljiljana Radivojević i Mag. farm. farmacije Jelena Stojanovski.

    M.M. Veličković

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]