• Svečna dodela diploma maturantima ETŠ „Nikola Tesla“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U utorak, 21. juna, priređena je dodela diploma maturantima Elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, u sali Narodnog muzeja Pančevo. 

    Svečanost povodom uručivanja diploma učenicima ETŠ „Nikola Tesla“, generacije 2012-2016. bila je dodatno uveličana obeležavanjem dva značajna jubileja ove srednje škole – 70 godina njenog postojanja, kao i 160 godina od rođenja Nikole Tesle. U okviru svečanog programa, koji je otvoren studentskom himnom „Gaudeamus igitur“, pušten je promotivni film, snimljen povodom same godišnjice škole. Film svedoči o tradiciji škole koja je iznedrila vrhunske stručnjake u oblasti elektrotehhnike, računarstva, informacionih tehnologija, asistente i profesore Elektrotehničkog fakulteta, uspešne preduzetnike koji su osnovali svoje firme u zemlji i inostranstvu.

    Direktor škole Nikola Ćurčin obratio se rodbini i prijateljima koji su upotpunili ovaj događaj. Tom prilikom on je poručio da su maturanti sada stupili u zrelo doba kada će se zaposliti, upisati fakultet ili višu školu, zbog čega je ovo lep i predivan trenutak za roditelje, jer treba da budu ponosni. 

    Najbolji uspeh u četvorogodišnjem školovanju, dostignuća na Republičkim takmičenjima u struci, kao i angažavanje u organizaciji aktivnosti škole, postigla je Marijana Zrnić, učenik generacije 2012-2016. ETŠ „Nikola Tesla“.

    Još jedan izuzetan predstavnik generacije, Danilo Jovanović, zbog uspeha 5.00 tokom sve četiri godine, kao i uspeha na takmičenjima, ali i učešća u različitim aktivnostima, prvenstveno sportskim, proglašen je sportistom generacije. On je pokazao kako je moguće istovremeno biti uspešan i u sportu i u nauci. 

    Dva učenika, Danilo Jovanović i Milan Mitić, postigla su uspeh 5.00 tokom sve četiri godine, i nagrađena su diplomom „Vuk Karadžić“. 

    Četvrtu godinu sa odličnim uspehom završilo je 47 učenika, od ukupno 130, dok je od toga 21 učenik završio školovanje sa odličnim uspehom tokom sve četiri godine. Odlični učenici su dodatno nagrađeni knjigom, a učenici koji su bili odlični u toku sve četiri godine nagrađeni su knjigom i pohvalnicom. 

    Događaj je organizovala Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ Pančevo u saradnji sa Narodnim muzejem. 

    Jelena Katana

    U utorak, 21. juna, priređena je dodela diploma maturantima Elektrotehničke škole „Nikola Tesla”, u sali Narodnog muzeja Pančevo. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]