• Tehnička škola “23. maj” Pančevo dobitnik nagrade takmičenja na temu ‘’Osmislite danas sutrašnji život!’’

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tehnička škola „23. maj“  dobitnik je 2. nagrade, takmičenja ’’Ruka u testu’’ na temu ’’Osmislite danas sutrašnji svet’’ za projekat informisanja stanovnika Pančeva o rizicima vezanim za životnu sredinu „Ne budimo deo problema, budimo deo rešenja“

    Nagrada će biti uručena predstavnicima škole u  četvrtak, 17. septembra 2015. godine u 18h u Francuskom institutu, Knez Mihailova 31, Beograd.

    Uručivanju nagrada prisustvovaće g-đa Beranžer Kensi, ambasadorka zadužena za pitanja klime, ministarka za poljoprivredu i zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije, g-đa Snežana Bogosavljević Bošković, g-din OskaraBenedikt, zamenik šefa Delegacije EU i g-đa Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Srbiji.

    Svečanosti će prethoditi svečano otvaranje izložbe „Klima, pod uglom od 360°“ koju Francuski institut u Srbiji organizuje u okviru Francusko-srpskog meseca nauke, kada okuplja partnere sa kojima radi na naučnim projektima saradnje i popularizacije. Ove godine tema su „Ekološki izazovi: a da se aklimatizujemo?“ a okvir je 21. konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (COP21) koju Francuska dočekuje i kojom predsedava od 30. novembra do 11. decembra 2015. godine.

    Tim povodom, Francuski institut u Srbiji priređuje izložbu, radionice, predavanja kao i takmičenje na kojem je učestvovalo 22 osnovne i srednje škole iz Srbije, gde je Tehnička škola iz Pančeva dobila je drugu nagradu u svojoj kategoriji za projekat informisanja stanovnika Pančeva o rizicima vezanim za životnu sredinu pod naslovom “Ne budimo deo problema, budimo deo rešenja”.

    Prvu nagradu osvojila je Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ iz Šapca za projekat realizacije ličnih karata stabala u gradu Šapcu „Ucrtano drveće“. Treća nagrada pripala je XIII Gimnazija iz Beograda za program „Softver za dinamičku optimizaciju ruta kamiona za sakupljanje otpada“.

    Žiri je dodelio specijalno priznanje Tehničkoj školi u Loznici za originalnost predloženih modela izgradnje prilagođenih globalnom zagrevanju.

    Tehnička škola „23. maj“  dobitnik je 2. nagrade, takmičenja ’’Ruka u testu’’ na temu ’’Osmislite danas sutrašnji svet’’ za projekat informisanja stanovnika Pančeva o rizicima vezanim za životnu sredinu „Ne budimo deo problema, budimo deo rešenja“

    Nagrada će biti uručena predstavnicima škole u  četvrtak, 17. septembra 2015. godine u 18h u Francuskom institutu, Knez Mihailova 31, Beograd.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]