• TRANSFUZIJA: Rezerve krvi svih krvnih grupa niske!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Rezerve krvi svih krvnih grupa su veoma niske. Kako dr Radmila Railić Ristovska, šef bazične transfuzije ističe, posebno su niske rezerve O negativne krvne grupe.
     
    Juče ujutru smo bili u situaciji da od šest doza O negativne krvi, kolike su bile naše trenutne rezerve, odvojimo dve doze krvi i pošaljemo u Institut za transfuziju krvi u Beogradu, kako bismo pomogli da ne dođe do odlaganja operacije na srcu za jedno dete.
    Transfuzije krvi, se međusobno pomažu u slučaju nestašica krvi pojedinih krvnih grupa. Zadovoljstvo je svih nas kada smo u situaciji da možemo da pomognemo. Naravno da su za to pre svega zaslužni naši dobrovoljni davaoci krvi, rekla je dr Railić Ristovska. 
     
    Krv mogu da daju zdrave osobe od 18-65 godina. Savet je da se predhodno veče naspavate, da ujutru doručkujte i popijete dovoljno tečnosti. Sa sobom ponesite lični dokument, ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu.
     
    Transfuzija radi radnim danom od 7-15h i subotom od 8-13h .

    Rezerve krvi svih krvnih grupa su veoma niske.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]